Relu Fenechiu si un fost director din Ministerul Justitiei, arestati preventiv

RELU FENECHIU, ION KRECH, DNA PLOIESTI, ARESTARE PREVENTIVA, TRIBUNAL PLOIESTI, SPALARE DE BANI, LUARE DE MITA, TRAFIC DE INFLUENTA, ANTIBIOTICE IASI, MINISTERUL JUDTITIEI, FOST MINISTRU TRANSPORTURI,

Tribunalul Prahova a emis, vineri dupa-amiaza, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele fostului ministru Relu Fenechiu, in dosarul in care este suspectat de trafic de influenta si spalare de bani.

In acelasi dosar a fost arestat preventiv Ion Krech, fost director IT in Ministerul Justitiei, informeaza News.ro. Fenechiu este suspectat ca a primit, prin intermediul unor firme, 620.000 de euro de la o companie de software pentru a-i facilita acesteia obtinerea a doua contracte cu Ministerul Justitiei si cu Antibiotice Iasi.

In acelasi dosar, judecatorii au dispus arestarea preventiva a fostului director IT din Ministerul Justitiei Ion Krech, in prezent angajat pe o functie de executie in acest minister, Krech fiind urmarit penal pentru luare de mita. Mandatele de arestare emise pe numele celor doi expira in 23 iulie, insa decizia Tribunalului Prahova poate fi contestata la Curtea de Apel Ploiesti.

In prezent, Relu Fenechiu, care are de executat o pedeapsa de cinci ani de inchisoare la Penitenciarul Vaslui, se afla incarcerat la Penitenciarul din Ploiesti, pe perioada in care se desfasoara ancheta in noul dosar deschis pe numele sau de DNA Ploiesti. Fostul director din MJ Ion Krech este in arestul Politiei Judetene Prahova.

Ion Krech a fost retinut, joi dupa-amiaza, dupa mai multe ore de audieri la DNA Ploiesti. El este acuzat de DNA Ploiesti ca a primit 239.000 de euro de la firma de software pentru ca, in calitate de manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru in comisia de licitatie, sa sprijine aceasta societate sa castige un proiect derulat de MJ.

„De asemenea, in schimbul banilor pretinsi si primiti, suspectul Krech Ion a asigurat si buna derulare a contractului, a sustinut si a fundamentat note interne, a semnat fise de acceptanta, acte aditionale si a ajutat la deblocarea platilor, atunci cand au intervenit astfel de probleme”, preciza DNA.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *