Reducerea TVA se decide in aprilie

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul poate lua o decizie in luna aprilie legata de reducerea TVA.

„E 25 martie, asa ca avem practic o imagine extrem de clara a incasarilor la buget pentru primul trimestru, iar asta inseamna ca putem face, in proportie de 99% – imi pastrez partea de 1% ce tine de negocierile noastre cu institutiile financiare internationale – putem sa aplicam reducerea TVA din luna aprilie. Practic, aceste prevederi din Codul Fiscal vor fi devansate cu cel putin 6 luni.

Insa exista si o veste proasta. Ori reducem cota generala la 20%, ori ramane la 24% si o scadem la produsele alimentare la 9%. Nu le putem face pe amandoua. Vreau sa luam o masura care sa ajute in ansamblu economia romaneasca. In aprilie, cand avem toate datele, putem lua o decizie, dar nu stiu pe care o vom alege”, a mentionat seful Executivului, intr-o conferinta de presa.

Ulterior, Ponta a dat lamuriri si a precizat ca o decizie in acest sens se va lua in aprilie, asa ca va putea fi aplicata de la 1 iunie.

„O sa decidem impreuna, cand avem toate datele, pana pe 15 aprilie si atunci decidem care dintre cele doua masuri e mai utila pentru dezvoltarea noastra. In acest mod vom da un mesaj de impulsionare a dezvoltarii si cresterii economice, lucru care a inceput bine in acest an, continuand in ritmul ultimilor trei ani”, a explicat Ponta.

Anterior, surse guvernamentale precizau ca reducerea TVA ar putea avea loc la data de 1 mai.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *