RADU MAZARE acest MOMO cu o MIE de FETE

radu mazare, agentie nationala integritate, avere ascunsa, israel, fost primar constanta

Jurnalistul Cornel Ivanciuc l-a portretizat magistral intr-o emisiune la Realitatea TV pe primarul Radu Mazare. Ivanciuc a dezvaluit ca Mazare nu mai este de mult un personaj politic. El este MOMO, o entitate pamanteana totusi, dotata cu o personalitate multipla.

MOMO este avatarul tuturor reincarnarilor pe care Mazare le practica in timpul carnavalelor grotesti din statiunea Mamaia: el este un seic arab putred de bogat interesat sa interactioneze sexual cu domnisoarele de pe litoral, el este un marchiz, un faron, un print indian, un ofiter nazist… un playboy mioritic desavarsit. Dedublarea sa poate continua la infinit.

Cornel Ivanciuc mai spune ca Radu Mazare a devenit un caz clinic. Eu cred ca Romania este pe cale sa devina un caz clinic, un mare ospiciu numit Romania. Sa ma explic: un recent studiu european arata ca romanii sunt pe locul intai la consum de programe tv. Romanii se uita in draci la televizor, din lipsa de alternativa. Audientele arata ca emisiunile care strang sute de mii de telespectatori – in acelasi timp chiar – sunt cele de divertisment. Romanii vor sa fie distrati de televizor: este ieftin si la indemana. Romanii urasc politica, dar nu vor sa se informeze pentru a vota in cunostinta de cauza. Romanii voteaza prost, la fel de prost cum mananca. Ei, in acest context, primarul Constantei Radu Mazare, MOMO, se intrupeaza in costumele sale exact in pielea unui personaj de emisiune tabloida. El nu este politician, pentru ca stie ca romanii urasc politicienii. Mazare este primarul cool si nebun de la televizor. Cum altfel poti explica faptul ca omul este votat de 12 ani ani in continuu primar, tocmai de pensionarii din Constanta, cei mai fideli telespectatori ai patriei.

Mazare nu este un caz clinic. Poate fi un caz clinic de smecherie. Raducu rade in sinea sa cand este facut cu ou si cu otet si prezentat de televiziunile serioase drept un clovn. Raducu, dragi constanteni, si asta cred ca o stiti foarte bine, este un baiat destept care face pe prostul, iar pe la spate, cum se spune, face multi, multi bani. Mi-ar trebui cateva ore sa va prezint zecile de afaceri facute de clanul Mazare la Constanta. Sute de firme, controlate direct sau indirect, zeci de proprietati, cladiri, hoteluri, cazinouri, restaurante, terenuri, magazine, toate functiile publice la discretia sa si a echipei sale… un oras intreg impanzit. Nimeni nu va mai putea conduce acest oras in afara clanului Mazare in urmatori 20 de ani. Va fi imposibil, fizic.

La fel de complicat ar fi sa va spun cu ce se ocupa primarul Radu Mazare. Oficial, fizic vorbind, omul sta la birou cat pasarea sta pe gard. Neoficial, orasul este condus relativ bine, chiar daca arata foarte prost in ultimii ani, prin intermediul viceprimarilor Gabi Stan si Decebal Fagadau. Acesta din urma este considerat si creierul din primaria Constanta. Gabi Stan exceleaza prin rapiditatea cu care executa ordinele.

Clanul Mazare a fost controlat ani in sir de toate organele de contol: Politie, ANAF, DNA, doisunsfert, SRI. Cam de fiecare data, clanul a scapat basma curata. Un singur mega dosar, care priveste gruparea primarului, se afla pe rolul instantelor, in care Mazare are sanse mari sa fie condamnat: afacerea retrocedarii terenurilor din oras.

Insa dupa un an si jumatate de guvernare USL, baietii de la Constanta au facut o greseala majora, care le poate fi fatala. Au luat cu forta controlul portului Constanta, o afacere pe care acestia o vaneaza de ani de zile, in care au fost implicati putin, dar nu suficient pe masura lacomiei lor. Ei bine, portul Constanta inseamna in primul rand US Army, NATO si nu in ultimul rand Serviciul Roman de Informatii. Este al patrulea port ca marime din Europa si principala poarta de intrare a marfurilor din Orient spre Occident. Echipa Mazare l-a impus la inceputul anului la conducerea portului pe Lucian Balut, fostul profesor al primarului Mazare de la Institutul de Marina. Initial, administratia portului a organizat o licitatie in valoare de 125 de milioane de euro pentru prelungirea cu, atentie, 1 kilometru a digului din Portul Constanta. Contractul a fost semnat de unul dintre oamenii de incredere ai lui Mazare, pe nume Decebal Serban, care a ocupat temporat functia de director al portului. Dupa semnare, contractul a fost modificat grosolan in defavoarea administratiei portului. Afacerea ce viza siguranta portuara a fost supravegheata tot timpul de baietii cu ochii albastri.

Informatiile au ajuns la DNA, iar dosarul sta sa explodeze… Fostul absolvent de Marina, Radu Mazare, este pe cale sa-si ingroape cariera politica tocmai din prea multa iubire pentru mare si pentru portul Constanta.

Ca sa vorbim pe limba primarului: portul, draga Radule, a fost ca o blonda perversa care ti-a intrat in pat usor, dupa o noapte la Fratelli. Dimineata, cand te-ai trezit, ai observat ca de fapt blonda era tocmai ofiterul Vasile de la Directia Nationala Anticoruptie, care te aresteaza pentru perversiuni financiare la administratia portului Constanta…

Sursa foto si text: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *