R. Moldova: Guvernul Strelet a fost demis prin motiune de cenzura

parlament chisiinau, republica moldova, motiune de cenzura, guvern strelet picat, coruptie, valeriu strelet

Parlamentul de la Chisinau a aprobat joi motiunea de cenzura impotriva guvernului Valeriu Strelet, care a fost astfel demis, anunta presa de dincolo de Prut. Motiunea de cenzura, depusa de socialisti si comunisti si care avea nevoie de votul a cel putin 51 de parlamentari, a fost adoptata cu 65 de voturi.

Motiunea a fost votata si de deputati ai Partidului Democrat, care i-au reprosat lui Strelet ca a devenit „avocatul liderului PLDM, Vlad Filat” si l-au acuzat ca a incercat sa obstructioneze ancheta in privinta fraudei de la BEM.

Valeriu Strelet a declarat ca stiut ca va fi demis inca din 17 octombrie, cand a refuzat sa-i raspunda la telefon oligarhului Vladimir Plahotniuc, scrie independentmd.

„Am inteles ce scenariu se pregateste inca de la 17 octombrie, atunci cand mi-a telefonat de doua ori Plahotniuc, dar am refuzat sa raspund. Nu am ce sa discut cu el si i-am transmis acest lucru si domnului Candu (presedintele Parlamentului)”, a declarat Strelet.

„Ce, nu era clar ca Strelet va fi in fruntea Guvernului pe putin timp? Domnule Strelet, v-ati antrenat intr-o lupta pe care nu o puteti duce. Noi nu vom sustine urmatorul guvern pe care veti incerca sa il investiti. Cea mai buna solutie pentru R. Moldova o reprezinta alegerile anticipat”, a spus liderul socialistilor, Igor Dodon, reputat pentru apropierea sa de Rusia.

„Este al patrulea guvern PLDM care este demis pentru coruptie. In luna iulie trebuia sa insistati pe candidatura Maiei Sandu sau sa mergem la anticipate. V-ati ocupat cu masochism politic al PLDM. Atunci cand e baja va aduceti aminte de Dumnezeu. Dar unde era Dumnezeu cand inregistrati islamul, cand loveati in biserica. In Biblie scrie ‘nu fura’, dar voi voi furati miliarde. Si apoi santajati partenerii externi”, a mai spus Dodon, citat de postul Publika.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *