PSD il va sustine pe Eduard Hellvig, propunerea lui Iohannis la sefia SRI

eduard hellvig, george maior, director sri, relatie personala

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca PSD  il va sustine pe Eduard Hellvig. PSD va vota propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis pentru sefia SRI: „Nu ne vom opune, votam pentru dl Eduard Hellvig in special pentru ca am lucrat foarte bine in perioada USL”, a spus seful PSD, care a acuzat insa nerespectarea principiului potrivit caruia o singura forta politica nu trebuie sa detina toate functiile de conducere in stat. 

Anuntul PSD vine dupa ce UNPR si PC – colegii de alianta guvernamentala, anuntasera ca vor vota pentru Eduard Hellvig fara sa astepte consultarea cu PSD. Victor Ponta a precizat ca ar fi preferat ca „nominalizarea (la sefia SRI) sa fie facuta pentru o persoana care sa nu apartina PNL”.

„Respectam dreptul presedintelui de a propune, pe dl Eduard Hellvig il cunoastem, am lucrat foarte bine in USL” si este o „persoana echilibrata care isi poate indeplini sarcinile”, a adaugat primul ministru.

In acest context, Victor Ponta a declarat ca isi doreste o dezbatere publica pentru a stabili „daca o putere politica aflata in pozitia de a face nominalizari va acoperi foate functiile”.

Eduard Hellvig, propus de presedintele KLAUS IOHANNIS pentru functia de director al SRI, va fi audiat marti la ora 10,00 de Comisia parlamentara comuna pentru controlul Serviciului Roman de Informatii (SRI), urmand ca Birourile reunite ale celor doua Camere sa stabileasca miercuri cand va avea loc votul.

„Birourile permanente reunite, consultandu-se cu reprezentantii comisiei pentru controlul SRI de la nivelul Parlamentului au stabilit ca marti la ora 10,00 va avea loc audierea domnului Eduard Hellvig pentru functia de director al SRI. Miercuri la ora 13,00, Birourile permanente reunite vor lua în discutie dupa ce vor primi raportul comisiei SRI convocarea celor doua Camere pentru vot”, a anuntat luni vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, la finalul Birourilor reunite.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *