Protestele anti-gratiere au continuat in toata Romania

proteste ANTI-GRATIERE, MODIFICARE CODURI PENALE, PROTESTE, BUCURESTI, BRASOV, CLUJ, IASI, PLOIESTI, SIBIU, TIMISOARA, DIASPORA, FLORIN IORDACHE, GUVERN GRINDEANU, FEBRUARIE 2017,

Romanii au iesit din nou in strada si joi, dupa ce sute de mii de oameni din intreaga tara, dar si de peste hotare au cerut, miercuri, Guvernului sa retraga ordonanta care amputeaza Codurile Penale.

Peste 90 de mii de bucuresteni au sfidat evenimentele de miercuri seara cand ultrasi violenti au atatacat manifestantii pasnici si au iesit din nou in strada cerand abrogarea Ordonantei care dezincrimineaza abuzul in serviciu. Oamenii au scandat in principal „PSD ciuma rosie”, „DNA sa vina sa va ia”, „Abrogati si-apoi plecati”, „Abrogare”, „Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta”. Mesajele inventive si pline de umor au adus un plus acestor proteste.

In alte orase ale tarii, numarul participantilor a fost similar sau mai mare decat la protestele de miercuri: 30.000 de oameni au iesit la Cluj-Napoca, 15.000 de oameni au cantat imnul si i-au aplaudat pe jandarmi la Iasi, 8.000 de oameni au iesit la Constanta si au strigat „Dragnea, nu uita, te asteptam la DNA”, 12.000 de oameni au marsaluit prin Sibiu, 15.000 de oameni au strigat la Timisoara „Grindeanu, ai patat onoarea din Banat” si „Bucuresti, lupta Bucuresti”, 8.000 de protestari au iesit la Brasov, 4.000 de oameni au protestat la Arad si au strigat „Laura, nu uita, noi suntem de partea ta”, iar la Alba Iulia 2.000 de oameni au scandat „Sa va fie frica, Ardealul se ridica!”, la Ploiesti au iesit 5.000 de oameni, la cel mai mare protest care are loc in ultimii ani in oras, si cate 3.000 de oameni au protestat la Galati si Craiova.

Romanii au iesit in strada si in strainatate, la Londra, Viena, Madrid, Helsinki si Frankfurt, dar si in multe alte orase europene.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *