Proteste noi anti-gratiere sunt anuntate in acest weekend

PROTESTE AMNISTIEI, PROTESTE GRATIERE, LEGE AMNISTIE GRATIERE, PIATA UNIVERSITATII, SATU MARE, BUCURESTI, FACEBOOK, SEDIUL GUVERNULUI, PIATRA NEAMT, PITESTI, SUCEAVA, BAIA MARE, PROTEST IMPOTRIVA GRATIERII, WEEKEND

Un nou protest impotriva amnistiei si gratierii este anuntat pe Facebook pentru duminica la ora 18:00 in Piata Universitatii din Bucuresti. Proteste sunt anuntate duminica, deocamdata, in alte patru orase din tara: Pitesti, Piatra Neamt, Baia Mare, Suceava si Satu Mare. Un protest este anuntat si in fata Ambasadei Romaniei din Copenhaga, informeaza Hotnews.ro.

„Duminica ne strangem la Universitate incepand cu ora 18:00. Pornim in mars la ora 19:30”, anunta organizatorii. La Pitesti, protestul este anuntat in Piata Vasile Milea, incepand cu ora 17:00, iar la Piatra Neamt in fata Teatrului Tineretului, in Piata Stefan cel Mare, la ora 18:00.

La Baia Mare protestatarii sunt asteptati in fata Palatului Administrativ – Prefectura Maramures (ora 17:00), iar la Suceava in fata Prefecturii (ora 17:00). La Satu Mare protestul este programat incepand cu ora 17:00 in Piata 25 Octombrie.

De asemenea, romanii din Copenhaga sunt asteptati la un protest in fata Ambasadei Romaniei din acest oras, duminica la ora 17:00. „Guvernul a incercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala. Acesta este un event facut in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii”, arata organizatorii evenimentului.

Apoape 4.000 de persoane au iesit in strada, miercuri seara in Capitala, dar si in tara – Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara – pentru a protesta fata de proiectele elaborate de Guvern privind gratierea unor pedepse si modificarea Codului penal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *