Protest la Constanta: Cateva sute de salariati au blocat portul

protest in constanta

Protest la Constanta: Aproape 400 de salariati si zeci de utilaje grele au blocat luni dimineata accesul in Gara Maritima Constanta.

Protest la Constanta: Este prima zi a protestului comun al Organizatiei Patronale Operator Portuar si Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare (FNSP) la adresa politicilor economice si strategiei manageriale aplicate de Consiliul de Administratie si managementul executiv al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta.

Protest la Constanta: Aflat in mijlocul manifestantilor, liderul FNSP, Mircea Burlacu, a declarat ca manifestarea este organizata „impotriva incompetentelor si abuzurilor conducerii administrativ-executive a CNAPM Constanta si a strategiei de distrugere a economiei portuare”.

Protest la Constanta: Principalele motive invocate public pentru mitingul de protest cu pichetarea sediului administrativ al CNAPM Constanta, timp de o luna, au la baza contestarea proiectului Master Plan de dezvoltare a Portului Constanta, precum si majorarea chiriilor pentru operatori, cu 380%, in decurs de doi ani.

Presedintele FNSP sustine ca noua strategie de dezvoltare vizeaza transformarea unei zone din incinta vechiului port comercial in zona de restaurante si agrement distrugandu-i, in opinia sa, potentialul economic.

„Actuala conducere a companiei distruge economia portuara, alunga marfa si vapoarele din Portul Constanta, ceea ce va atrage falimentul multor operatori portuari. Vor sa faca acolo o zona rezidentiala, in care sa se intre direct cu iahtul, cu restaurante si cazinouri. Asta doreste actuala conducere a Portului Constanta, demonstrand o permanenta lipsa de respect fata de salariati si operatori portuari”, a afirmat Mircea Burlacu.

Protest la Constanta: Autorizatia pentru pichetarea CNAPM a fost eliberata pentru o perioada de 30 de zile, insa presedintele FNSP a spus ca durata protestului este determinata de evolutia dialogului cu adminstratia.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *