Procurorii DNA au facut perchezitii la firma fratelui lui Sebastian Ghita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, luni dimineata, o serie de PERCHEZITII printre firmele vizate aflandu-se si 2 K TELECOM

Procurorii DNA au efectuat, luni dimineata, o serie de perchezitii printre firmele vizate aflandu-se si 2 K Telecom, societate controlata de fratele parlamentarului Sebastian Ghita, Alexandru Ghita, informeaza postul Realitatea Tv.

Procurorii investigheaza programul educational „INTERNET in SCOALA TA”, acest program fiind derulat, in peste 2000 de scoli, cu FONDURI EUROPENE in cuantum de 33 de MILIOANE de EURO. La semnarea si lansarea acestul program au participat si premierul VICTOR PONTA dar si ministrul delegat al Invatamantului de la acea vreme MIHNEA COSTOIU si fostul ministru al Educatiei REMUS PRICOPIE, informeaza postul B1 Tv.

In luna decembrie a anului 2012, premierul VICTOR PONTA declara  ca sta cu ochii pe acest proiect controversat pentru ca isi doreste o noua minune pentru invatamantul romanesc.

Procurorii anticoruptie fac verificari in legatura cu un contract care se referea la programul „INTERNET in SCOALA TA”, incheiat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, in 2013. Proiectul era finantat integral din FONDURI EUROPENE. Valoarea proiectului este de 33 de MILIOANE de EURO.

Proiectul viza conectarea la internet a 2.446 de scoli din zona rurala si mic urbana. Procurorii si politistii vor ridica mai multe documente si urmeaza ca DNA sa anunte ce persoane vor fi duse la audieri.

Firma 2K TELECOM apare si in raportul Curtii de Conturi pe anul 2013, dat recent publicitatii, din cauza modului in care a fost realizat un sistem call center pentru Ministerul de Interne. Curtea de Conturi a constatat ca in 2013 sistemul nu era inca functional, desi contractul fusese incheiat in octombrie 2009.

Firma S.C. 2K TELECOM este controlata de rudele lui SEBASTIAN GHITA, fratele deputatului, ALEXANDRU GHITA, detinand 67,12%, iar unchiul VASILE DOMENTE 8,05%.

“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, comise în anul 2013, în legătură cu licitaţia organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul „Internet în şcoala ta”, finanţat integral din fonduri europene.

În cursul zilei de 23 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate în municipiul București și în județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arata in comunicatul procurorilor DNA.

Sursa foto: realitatea.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *