Primarul Ploiestiului si-a dat demisia

primarul ploiestiului

Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv pentru luare de mita si abuz in serviciu, a demisionat din functia de edil al orasului prahovean.

Decizia primarului a fost luat marti, transmite B1 TV.

Informatia a fost confirmata si de unul dintre avocatii sai, William Brinza.

„Am abordat atat probleme de ordin tehnic cat si probleme de ordin procedural. Ca element de noutate vreau sa va spun ca de astazi Primaria Ploiesti nu mai are primar. Domnul primar Badescu si-a dat demisia”, a declarat Brinza, la Curtea de Apel Ploiesti.

Marti s-a judecat contestatia primarului la masura arestarii preventive care a fost dispusa de Tribunalul Prahova.

Primarul municipiului Ploiesti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri.

Arestarea edilului prahovean vine dupa ce acesta a fost retinut de procurorii DNA pentru finantarea ilegala a echipei locale de fotbal, Petrolul.

Functia de primar e considerata pericol public, iar infractiunea de abuz in serviciu e anchetata de un an de zile, nu-mi explic (de ce procurorii cer acum arestarea – n.red.). Procurorii pun presiune pe mine si se asteapta sa spun ceva despre cineva, dar nu vor primi asta”, a declarat Badescu, la iesirea din Tribunalul Prahova.

La scurt timp de la declaratie, edilul a lesinat, iar la fata locului a ajuns o ambulanta.

Iulian Badescu a fost audiat circa 6 ore, pe 3 martie, in calitate de suspect, de procurorii DNA, in dosarul Lupii Galbeni privind finantarea echipei de fotbal Petrolul din banii municipalitatii.

Edilul a declarat ca mai multe institutii au facut verificari in acest sens si au constatat ca sponsorizarile sunt legale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *