Primarul general Gabriela Firea a schimbat conducerea RATB

GABRIELA FIREA, DEMITERE CONDUCERE RATB, RATB, PRIMAR GENERAL, SEDINTA CGMB, RADU PAUL ORZATA, DIRECTOR RATB

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa demita conducerea RATB pentru ca nu si-a indeplinit sarcinile, in conditiile vremii extreme de vineri. Edilul a anuntat, vineri seara, ca a convocat pentru sambata dimineata o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, informeaza News.ro.

UPDATE: La cererea anuntata inca de vineri seara a primarului general, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat, in sedinta de sambata, un proiect de hotarare care prevede revocarea membrilor Consiliului de Administratie (CA) al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB)Pe ordinea de zi a sedintei mai figureaza un proiect de hotarare referitor la numirea de administratori provizorii in CA al RATB pana la finalizarea procedurii de selectie prevazuta de lege.

La inceputul sedintei de azi, primarul a declarat ca are mare incredere in faptul ca Mihail Adrian Sorin, consilier general din partea PSD, va pune ordine la RATB. „Un singur nume vreau sa rostesc, ca o garantie pentru toti salariatii RATB. Sunt 11.000 de oameni, care stau acum si asteapta sa vada ce se intampla cu ei. Nu se intampla nimic negativ, ci lucrurile se pun in ordine. Pentru ca aceasta Capitala este condusa, nu este lasata pe mana smecherilor. (…) Am mare incredere in domnul Mihail Adrian Sorin, consilier general, din randul dumneavoastra, ca va pune ordine la RATB”, a precizat ea.

STIRE INITIALA

„Am convocat de indata o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru maine dimineata, la 9.30, in care voi supune dezbaterii si aprobarii consilierilor generali demiterea Consiliului de Administratie al RATB, pentru neindeplinirea sarcinilor privind pregatirea Capitalei pentru vremea grea de iarna pe care o depasim in acest moment”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul reproseaza conducerii RATB ca statiile nu au fost curatate, ca timpii de asteptare au fost indelungati, ca nu au fost scoase mai multe autobuze pe traseu si ca directorul general si-a luat concediu fara sa anunte. „Daca am stabilit ieri foarte clar care sunt responsabilitatile fiecarei institutii in parte si toti colegii au fost la posturi si au raspuns prezent si s-a vazut ca deszapezirea a fost la un nivel ridicat fata de anii trecuti, deci se poate, singura institutie care nu a reactionat prompt si am avut de dimineata statii RATB necuratate, timpii de asteptare au fost indelungati, am rugat sa fie scoase mai multe autobuze pe traseu si nu s-a intamplat acest lucru, mai mult decat atat domunul director general era in conediu, fara ca macar sa ma anunte”, a adaugat Gabriela Firea.

Directorul general al RATB este Radu Paul Orzata, acesta fiind interimar.

Consiliul de Administratie al regiei este format din: Tudor Tanasescu, Dorel Macovei, Pirvut Ovidiu, Popescu Marin, Orzata Radu Paul (director general), Lupascu Marian, Ittu Ioan Nicolae (reprezentant al Ministerului Finantelor Publice).

„Se vor face propuneri in cadrul sedintei de Consiliul General, dar vom afla maine care vor fi noii membrii ai CA, interimar, fireste, pana la un concurs”, a mai spus Firea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *