Primarul Dorin Florea de la Targu Mures, urmarit penal pentru spaga

URMARIRE PENALA, DNA, PRIMAR TARGU MURES, DORIN FLOREA, LUARE DE MITA, DARE DE MITA, SPALARE DE BANI, DAN AUREL FLOREA, MIRCEA NICOLAE MUSGOCIU

Primarul din Targu Mures, DORIN FLOREA, este urmarit penal de DNA pentru LUARE de MITA, iar fiul sau DAN AUREL FLOREA pentru complicitate la aceasta infractiune si SPALARE de BANI, edilul fiind acuzat ca in 2011 CL a emis noua hotarari pentru realizarea unui proiect in care era interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, cercetat pentru DARE de MITA si SPALARE de BANI.

Procurorii DNA au anuntat, miercuri, ca au dispus extinderea si continuarea urmaririi penale fata de DORIN FLOREA, primarul municipiului Targu Mures, pentru LUARE de MITA, fata de fiul acestuia, Dan Aurel Florea, pentru complicitate la LUARE de MITA si SPALARE de BANI si fata de omul de afaceri Mircea-Nicolae Musgociu pentru dare de mita si spalare de bani, potrivit Newsro.

Potrivit procurorilor, in 30 iunie 2011, in baza expunerilor de motive ale primarului DORIN FLOREA, au fost emise noua hotarari ale Consiliului Local, avand ca element comun realizarea proiectului „Prelungirea Caii Sighisoarei in doua directii”, proiect in care era direct interesat omul de afaceri Mircea Nicolae Musgociu, in contextul unor schimburi de terenuri cu municipiul Tirgu Mures.

Ulterior, in 9 decembrie 2011, intre o firma reprezentata de Musgociu si fiul primarului din Tirgu Mures a fost incheiat un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un apartament (suprafata utila de 159,99 de metri patrati) situat in acelasi oras in schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.

In 30 martie 2015, DAN AUREL FLOREA a vandut locuinta respectiva, achizitionata la un pret subevaluat, contra sumei de 130.000 euro. In cursul anului 2013, actionand in aceeasi maniera, suspectul DORIN FLOREA a continuat sa sprijine afacerile si interesele financiare ale lui Mircea Musgociu privind necesitatea achizitionarii din proprietatea omului de afaceri a suprafetei de teren de 1.415,36 de metri patrati, situat in Targu Mures, zona Caii Sighisoarei (fosta Livada Pomicola Tirgu Mures). Potrivit DNA, suspectilor le-au fost aduse la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *