Primarul betiv al Devei, Mircia Muntean, condamnat la ani grei de puscarie

DECIZIE DEFINITIVA, MIRCIA MUNTEAN, PRIMAR DEVA, CONDUCERE SUB INFLUENTA ALCOOLULUI, SASE ANI, INCHISOARE CU EXECUTARE, ICCJ

Primarul Devei, Mircia Muntean, a fost condamnat defintiv, luni, de instanta suprema, la sase ani de inchisoare cu executare. Decizia a fost luata in dosarul in care este acuzat de conducere a unui autoturism sub influenta alcoolului, noteaza News.ro.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins ca nefondat apelul lui Mircia Muntean, astfel ca acesta ramane cu pedeapsa primita in 11 iunie 2016, la judecarea in fond a dosarului. Decizia instantei este definitiva, astfel ca primarul Mircia Muntean urmeaza sa fie incarcerat, dupa ce instanta va comunica politiei mandatul de executare a pedepsei.

In iunie 2016, la scurt timp dupa ce a obtinut mandatul de primar la Deva, Mircia Muntean a fost condamnat de un complet de trei judecatori al instantei supreme la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este acuzat de conducere sub influenta alcoolului. Instanta a constatat ca Muntean mai are o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare dintr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu legat de tranzactii ilegale de terenuri, a comasat cele doua pedepse si a decis ca acesta sa execute sase ani de inchisoare.

Procurorii de la Parchetul Inaltei Curti l-au trimis in judecata pe Mircia Muntean in mai 2015, pentru accidentul in care a fost implicat, in 30 octombrie 2014, in Deva. Anchetatorii au stabilit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a intrat in masini stationate la culoarea rosie a semaforului, apoi a fugit de la locul accidentului. Mircia Muntean a fost gasit dupa 20 de minute de la producerea accidentului, in timp ce incerca sa sara un gard, pentru a se ascunde in tufisuri.

„In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca inculpatul avea o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua proba”, au scris procurorii in rechizitoriu.

Procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea infractiunii de parasire a locului accidentului, intrucat in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Amintim ca, in septembrie 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu suspendare, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar din 2004, cand era primar tot la Deva. Muntean a fost gasit vinovat de abuz in serviciu, pentru tranzactii nelegale de terenuri cu Iosif Man, acuzat ca a traficat peste 200 de masini furate. Dupa ce a fost condamanat, Mircia Muntean a fost exclus din PDL, iar din iulie 2014 a trecut la PSD. La alegerile locale din 5 iunie 2016, Muntan a candidat din partea PSRO. Mircia Muntean a mai ocupat functia de primar al municipiului Deva pana in 2012, timp de patru mandate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *