Primarul baimarean Catalin Chereches este pericol public!

PRIMAR BAIA MARE, LUARE DE MITA, SECHESTRU ASIGURATOR, AREST PREVENTIV, DNA CLUJ, TRIMITERE IN JUDECATA

Tribunalul Cluj a decis sa il aresteze preventiv pe primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, cu scopul inlaturarii „unei stari de pericol pentru ordinea publica”, dar si pentru ca o decizie mai blanda „ar fi de natura sa genereze o stare de neincredere in organele abilitate ale statului”, se arata in motivarea judecatorului.

„Privarea de libertate a inculpatului C.C. este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica, aceasta concluzie rezultand mai intai din gravitatea ridicata a faptelor de coruptie imputate acestuia, din modul si mijloacele de savarsire a acestora, din imprejurarile in care faptele au fost comise”, se arata in motivare, citata de Newsro.

Potrivit judecatorului de drepturi si libertati, Chereches s-a folosit de functia pe care o indeplineste in cadrul Primariei municipiului Baia Mare pentru a comite fapte de coruptie pe o perioada semnificativa de timp, inseland astfel increderea pe care i-au acordat-o cetatenii municipiului, care l-au votat intr-un procent mare pentru functia de primar.

De asemenea, judecatorul a considerat ca o pedeapsa mai blanda ar fi generat neincredere in justitie si ar fi reprezentat o incurajare la savarsirea de fapte de coruptie din partea altor persoane aflate in functii de conducere.

„Lasarea in libertate sau luarea unei masuri preventive mai usoare fata de o persoana care a comis astfel de infractiuni de coruptie, ar fi de natura sa genereze o stare de neincredere in organele abilitate ale statului in luarea de masuri ferme impotriva celor care comit fapte penale cu un grad de pericol social ridicat (in acelasi timp putand reprezenta si o incurajare a savarsirii unor fapte similare de catre alte persoane ce detin functii de conducere in diferite institutii ale statului, care au astfel de tendinte, vazand lipsa de fermitate a justitiei fata de cei banuiti ca autori ai unor asemenea fapte) „, se mai arata in motivare.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri seara, dupa o sedinta care a durat peste sase ore, in urma unei decizii a Tribunalului Cluj care a analizat propunere procuroriilor DNA. Edilul este acuzat de luare de mita in forma continuata.

La iesirea din sala de judecata, Catalin Chereches a declarat: „Suntem in campanie electorala in Romania. Totdeauna avem incredere in instanta. In perioada asta, altul mult mai important ca noi a fost rastignit pe cruce”.

Potrivit rechizitoriului, Chereches i-a oferit unei persoane o functie in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare) si i-a promis acesteia sprijin financiar, atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului.

In baza acestei intelegeri, in perioada martie-august 2015, primarul din Baia Mare a solicitat si primit 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar. Avocatii primarului Catalin Chereches au facut recurs la decizia instantei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *