Porosenko, vizita oficiala in Germania

Porosenko

Liderul ucrainean Petro Porosenko se afla, luni, intr-o vizita oficiala la Berlin, unde s-a intalnit cu presedintele german Joachim Gauck si urmeaza sa poarte discutii si cu cancelarul Angela Merkel.

Porosenko a acordat un interviu ziarului german Bild, in care a declarat ca ii va cere Angelei Merkel ca Germania sa sprijine Ucraina din punct de vedere militar, prin trimiterea unor echipamente non-letale, adaugand ca armistitiul convenit la Minsk a fost incalcat de peste 1.000 de ori, relateaza Deutsche Welle.

„Intreaga lume trebuie sa inteleaga ca Rusia duce un razboi impotriva Ucrainei. A inceput cu separatistii prorusi, care au fost sprijiniti de Rusia cu arme, de la inceputul anului 2014, iar de vara trecuta trupele militare ale Rusiei, cu zeci de mii de soldati, sunt in Ucraina. Singura cale de a ori acest razboi este ca Rusia sa se retraga complet”, a precizat liderul de la Kiev.

Porosenko a mentionat ca ii va cere Angelei Merkel echipamente non-letale pentru Ucraina, printre care radare, drone, ochelari pentru vedere nocturna si aparate radio, mentionand ca vestele antiglont pe care Germania le-a trimis deja trupelor de la Kiev sunt de mare ajutor.

De asemenea, presedintele Ucrainei a cerut boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, care urmeaza sa fie organizat in Rusia, spunand ca aceasta competitie nu poate avea loc acolo „cat timp trupele ruse sunt in Ucraina”.

Liderul ucrainean a fost primit la Berlin de catre presedintele german Joachim Gauck, inaintea intrevederii cu Angela Merkel, in aceeasi zi in care Crimeea marcheaza un an de la referendumul pentru anexarea la Rusia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *