Ponta, despre criza imigrantilor: Ma simt rusinat de cum gandesc unii in Romania secolului XXI

rompetrol, dosar rompetrol, stergere datoria rompetrol, DNA, trafic de influenta, luare de mita, victor ponta,

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Romania are 1.786 de locuri pentru refugiati si ca nu ar trebui sa primim mai multi. Totodata, el se simte rusinat de declaratiile facute in contextul crizei imigrantilor ale unor conationali.

„Pozitia Romaniei e de solidaritate, de sprijin si respectarea obligatiilor. Important e sa facem ce putem sa facem”, a explicat prim-ministrul, la debutul sedintei de guvern.

„Capacitatea tarii noastre e de 1.786 de locuri, iar 200 sunt deja ocupate, asa ca nu putem sa ne angajam la mai mult decat putem face. E cel mai rau lucru sa te angajezi la ceva ce nu poti face. Mai bine sa spui adevarul”, a adaugat premierul.

De asemenea, el nu este de acord cu cotele obligatorii aduse in discutie la nivelul UE, ci este de parere ca refugiatii sa fie impartiti in functie de capacitatea fiecarui stat membru.

Ponta a mentionat ca este rusinat de gandirea unor conationali.

„As vrea sa ne comportam ca oamenii fata de alti oameni. Am vazut pozitii si manifestatii… Ma rusineaza ca in Romania pot sa gandeasca unii asa, in secolul XXI”, a punctat Ponta.

De asemenea, el a condamnat „valul de sovinism” si „accesele de barbarie”, care nu fac cinste tarii noastre, in viziunea sa.

Calculul autoritatilor de la Bucuresti si cel facut de Comisia Europeana

Numarul de locuri disponibile pentru refugiati vehiculat de premier este similar cu cel enuntat de presedintele Klaus Iohannis, dar mult mai mic decat cel calculat de Comisia Europeana.

CE cere tarii noastre sa gazduiasca 6.351 de imigranti dintr-un total de 160.000 sositi in Grecia, Italia si Ungaria, potrivit unei propuneri de repartizare a acestora, publicata miercuri pe site-ul institutiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *