Politist din Bucuresti retinut pentru santaj

santaj

Popa Marian Daniel, inspector de politie in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 26 Politie, a fost retinut pentru 24 de ore, luni, de DNA, pentru santaj.

DNA transmite, intr-un comunicat de presa, ca in perioada iulie 2015 – octombrie 2015, Popa Marian Daniel a constrans un dezvoltator imobiliar (denuntator in cauza) sa ii remita, fie un apartament cu doua camere situat intr-un imobil aflat in constructie in localitatea Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, fie o garsoniera dubla plus alte lucrari de constructie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 euro, amenintandu-l pe omul de afaceri cu acte pagubitoare.

Mai exact, politistul il santaja pe omul de afaceri ca va efectua demersuri la institutiile abilitate ale statului care l-ar fi putut impiedica fie sa finalizeze constructia, fie sa nu poata sa vanda imobilele.

„Ca urmare a unor discutii purtate de inculpatul Popa Marian Daniel cu omul de afaceri a fost stabilit faptul ca acesta din urma se obliga sa remita ofiterului de politie 36.500 euro, bani in schimbul carora, Popa Marian Daniel urma sa renunte la toate intentiile sale legate de sesizarea institutiilor abilitate sa se pronunte cu privire la legalitatea imobilului respectiv”, arata DNA.

Procurorii DNA adauga ca pe 16 octombrie Popa Marian Daniel a fost prins in flagrant, cand s-a prezentat in biroul denuntatorului, unde a primit suma de 36.500 euro, „actiune urmata de semnarea unui inscris sub semnatura privata intitulat ‘contract de despagubire’, incheiat pentru a da o aparenta de legalitate”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *