Politia Romana a inceput procedurile de extradare a lui Florian Walter

florian walter, dna, denunt, sorin oprescu, marian vanghelie,

Autoritatile romane au demarat procedurile in vederea extradarii in Romania a lui FLORIAN WALTER, patronul firmei ROMPREST, dupa ce acesta a fost localizat in EMIRATELE ARABE UNITE.

Potrivit unui comunicat al IGPR, la data de 22 mai 2015, POLITIA ROMANA prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala — Biroul National Interpol a efectuat demersurile necesare in vederea localizarii si ARESTARII in vederea EXTRADARII a lui FLORIAN WALTER, pe numele caruia Tribunalul Prahova a emis un mandat de ARESTARE PREVENTIVA.

In baza informatiilor detinute, la data de 29 mai, Politia Romana a solicitat Biroului Central National Interpol Abu Dhabi confirmarea prezentei acestuia pe teritoriul EMIRATELOR ARABE UNITE.

La data de 2 iunie 2015, a fost primita confirmarea faptului ca WALTER FLORIAN a fost ARESTAT la solicitarea autoritatilor romane si se afla la dispozitia organelor judiciare din EMIRATELE ARABE UNITE.

„Imediat, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala — Biroul National Interpol a informat Tribunalul Prahova si Ministerul Justitiei, care au demarat procedurile in vederea extradarii”, anunta IGPR.

Comunicatul difuzat de IGPR vine dupa ce in presa au fost publicate miercuri informatii conform carora FLORIAN WALTER a primit rezidenta in Emiratele Arabe Unite si nu mai poate fi EXTRADAT in Romania.

Florian Walter a fost pus sub acuzare de DIICOT fiind suspectat ca, in perioada 2013-2014, a constituit si coordonat un grup infractional organizat, ce actiona pe raza mai multor judete si in municipiul Bucuresti, care a desfasurat operatiuni financiare din sfera EVAZIUNII FISCALE si a SPALARII BANILOR, prin reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale „tip fantoma”.

PREJUDICIUL produs bugetului consolidat al statului este in valoare totala de 4.500.000 de euro.

Sursa foto: sport


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *