PNL doreste sa atace la CCR votul in cazul Sova

pnl

Prim-vicepresedintele PNL Mihai-Razvan Ungureanu a anuntat luni ca liberalii vor ataca la CCR votul Senatului in cazul lui Dan Sova, sustinand ca era necesara o reinterpretare a votului dat anterior.

„Vom ataca la CCR votul dat in zilele trecute in Senat pentru ridicarea imunitatii domnului Sova. Sesizarea noastra este indreptatita de faptul ca si inainte si acum consideram ca votul nu era necesar, era necesara reinterpretarea votului.

CCR va fi din nou sesizata si asteptam un deznodamant rapid si corect in ceea ce priveste ridicarea imunitatii domnului Sova si avansarea cazului catre justitie”, a spus Ungureanu.

Senatul s-a exprimat prin vot saptamana trecuta asupra cererii ministrului Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului social-democrat Dan Sova, respingand solicitarea cu 72 de voturi impotriva.

In urma reluarii votului in cazul Sova, ca urmare a deciziei CCR referitoare la neconstitutionalitatea hotararii Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat in 25 martie, doar 66 de senatori au votat in favoarea incuviintarii retinerii si arestarii preventive a fostului ministru PSD.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *