Planul diabolic al lui Gabriel Oprea si cadoul pentru Victor Ponta

gabriel oprea, recuperare unpr, plan diabolic, cadou pentru ponta, victor ponta, neculai ontanu, garda veche unpr, hotel caro bucuresti, traian basescu, pmp,

Gabriel Oprea a decapitat vechea conducere a UNPR – marti, la Hotel Caro Bucuresti, prin decizia unei Conferinte Nationale – si a inlocuit-o, discretionar, cu vechea sa garda de partid.

In realitate, fostul vicepremier si ministru al Internelor – plagiator dovedit trimis in judecata in dosarul DIPI, pentru abuz in serviciu, si cercetat, totodata, in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, unde e acuzat de ucidere din culpa – vizeaza doua obiective politice imediate: blocarea definitiva a fuziunii cu PMP, respectiv pregatirea gruparii pentru un viitor „implant” cu parlamentari exclusi din ALDE (si, eventual, din PSD), in urma razboaielor fratricide ce tulbura coalitia de la Palatul Victoria. De altfel, Gabriel Oprea este un vechi colaborator politic si prieten al tandemului Victor Ponta-Daniel Constantin.

Pretextul generalului

Potrivit surselor PSnews, pretextul invocat de Gabriel Oprea pentru mazilirea lui Marian Vasiliev (fost senator si presedinte al UNPR ales prin votul congresului) a fost ca acesta ar fi negociat, subteran, cu emisarii lui Traian Basescu, pentru a accepta realizarea fuziunii cu PMP. Aceleasi surse ne-au explicat ca Vasiliev s-a intalnit, intr-adevar, cu un negociator trimis de Basescu, la solicitarea acestuia din urma, dar ca uneperistul a refuzat transant oferta. Facem precizarea ca Vasiliev a fost primul care a contestat in instanta fuziunea cu PMP, blocand juridic intreaga procedura.

Cum a fost „lucrat” Vasiliev

In pofida acestor aspecte, momentul a fost speculat strategic de Ion Raducanu (rivalul lui Vasiliev, fost pesedist migrat in UNPR inca din prima zi a gruparii, si fost lider al deputatilor Uniunii), care s-a prezentat cu jalba-n protap la Gabriel Oprea, pentru a-l informa ca Vasiliev „face jocurile lui Basescu”. Suspicios din fire, generalul a decis debarcarea lui Vasiliev (care cazuse, oricum, in dizgratie) si ungerea lui Ion Raducanu la butoanele UNPR (secondat de o echipa alcatuita, in totalitate, din oameni de casa, al caror trecut se impleteste, invariabil, cu PSD, sau cu interesele acestei formatiuni).

Presiunile lui Oprea

Instalarea lui Raducanu a fost organizata marti, la Hotel Caro Bucuresti, nu inainte ca Gabriel Oprea sa se asigure, telefonic, ca unii lideri din teritoriu se vor supune directivelor. Bunaoara, potrivit surselor citate, Oprea l-a telefonat personal, in repetate randuri, pe presedintele UNPR Constanta – George Lipoveanu – pentru a-l convinge sa participe la conferinta de la Bucuresti. Simultan, Ion Raducanu si ceilalti oameni ai generalului au inrosit telefoanele din teritoriu, asmutind liderii impotriva lui Vasiliev.

Organizatorul din umbra, la Curtea de Apel

Interesant este ca noua conducere a UNPR a fost votata (cu aplauze si urale), marti, chiar in momentul in care artizanul si organizatorul mazilirii – Gabriel Oprea – se afla la Curtea de Apel Bucuresti, unde a fost citat ca martor in dosarul in care Neculai Ontanu, fost primar uneperist al Sectorului 2, este acuzat de luare de mita. Facem precizarea ca judecatorii au decis sa nu-l audieze, pentru ca generalul „sa nu se autoincrimineze”.

S-a reactivat Ontanu?

In contextul in care inscaunarea lui Raducanu a fost organizata (cu fast) la Hotel Caro – care a gazduit, de-a lungul timpului, numeroase evenimente politice organizate de Gabriel Oprea in Capitala (prin intermediul lui Neculai Ontanu, aflat in vechi tandreturi cu patronatul amplasamentului) –, printre uneperisti circula si zvonul ca fostul primar s-ar fi raliat, din umbra, actiunilor demarate de fostul vicepremier.

Cronica unor orgolii subterane

Ca o paranteza, la inceputul anului 2015, intre Oprea si Ontanu au existat o serie de tensiuni, generalul suspectand ca primarul intentiona sa-l rivalizeze la conducerea UNPR. Suprematia totala a lui Oprea a fost cimentata in vara, prin fuziunea UNPR-PPDD, cand a reusit sa infiinteze si sa controleze mai multe filiale acceptabile, pe langa fiefurile traditionale: Maramures, Neamt (care s-a desumflat rapid, dupa moartea controversatului Culita Tarata) si Galati. La Bucuresti insa, UNPR era reprezentat doar de Ontanu, si se baza enorm pe relatiile si numele acestuia, fapt care l-a nelinistit intotdeauna pe Oprea, cu toate ca fostul primar a facut pasul inapoi inca din vara lui 2015.

Toti oamenii generalului

Noua conducere a UNPR este urmatoarea: Ion Raducanu (presedinte), Nutu Fonta (secretar general), Iulian Popescu (secretar general adjunct), Gheorghe Emacu si Catalin Chereches (prim-vicepresedinti), Daniela Popa, Luminita Adam, Sergiu Vizitiu, Neagu Murgu, Raluca Anghelache, Gheorghe Bica, Titu Bojin, Ioan Cheudan, Ionut Irinel Badea, Ioan Serban, Marioara Nistor, Avram Catanici, George Lipoveanu, Marcel Dragos (vicepresedinti).

Contraofensiva lui Vasiliev. Scandalul ajunge la tribunal

Potrivit surselor citate, abia debarcat din conducerea UNPR, Marian Vasiliev beneficiaza de sustinerea a cel putin patru filiale. Totodata, fostul senator pregateste contestarea in instanta a deciziei Conferintei Nationale de la Hotel Caro, pe care o considera total nestatutara. Inevitabil, trimiterea spetei in instanta va bloca, pentru o perioada, planul lui Gabriel Oprea, intrucat Vasiliev dispune de argumente cu acoperire statutara, in conditiile in care a fost presedinte ales in urma unui congres legitim.

Sursa text: PSNews.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *