Plagiatoarea Olguta Vasilescu se tine tare: Referatul este de un comic total

plagiatoarea-olguta-vasilescu-se-tine-tare

Primarul municipiului Craiovei, Olguta Vasilescu, considera ca autoarea referatului prin care se arata ca teza sa de doctorat este suspecta de plagiat, “fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadita rau de cercurile politice ale vremurilor noastre”.

Intr-o postare pe Facebook, Olguta Vasilescu combate ideea ca ar fi plagiat. “Concluzia: fie nu a citit lucrarea, fie e ingramadita rau. De cercurile politice ale vremurilor noastre. Daca eu va spun ca va fi festival… Mai studiati copii, poate mai invatati si voi câte ceva”, afirma Olguta Vasilescu.

Primarul Craiovei sustine ca referatul este “de un comic total” si spune ca a fost semnat doar de o singura persoana, nu de doua, cum, in opinia sa, ar prevede normele.

“Se insista ca am plagiat un intreg capitol de pe internet, desi am demonstrat in fata presei ca sursa de pe internet nu e autor necunoscut, ci sunt chiar eu si pe paragrafe ‘preluate’ din Pareto. Lucrarea fiind, evident, despre Pareto. Ca si cum, daca scrii un comentariu la ‘Doina’, nu ai voie sa citezi versuri, ca il plagiezi pe Eminescu. In plus, dincolo de multe alte gafe, se spune, de exemplu, ca nu l-am mentionat in bibliografie pe Pio Rajna, in conditiile in care l-am amintit in lucrare doar ca fiind unul dintre cei care frecventau aceleasi cercuri sociale ca Pareto, dar nu am preluat nimic din el. Nici nu aveam ce, ca persoana nu era sociolog, ci doar vedeta a vremii”, precizeaza Olguta Vasilescu.

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a facut public marti referatul de expertiza privind suspiciunea de plagiat si alte abateri de la normele academice in cazul lucrarii de doctorat a Olgutei Vasilescu, din care reiese ca primarul Craiovei “a preluat identic sau aproape identic formulari din lucrari care nu ii apartin, fara a indica, prin utilizarea ghilimelelor, faptul ca nu sunt formularile sale”.

“Raportul realizat de catre doamna profesor Cosima Rughinis, specialist reputat in sociologie, atât in tara, cât si in strainatate, prezinta o analiza a tezei de doctorat ‘Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne’ elaborata de Lia Olguta Vasilescu sub conducerea prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, in ceea ce priveste normele de buna practica de autorat stiintific in lucrarile academice. Raportul a fost solicitat de Scoala doctorala a Facultatii de Sociologie si inaintat, la cerere, Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti”, se arata in precizarea transmisa vineri de Universitatea din Bucuresti.

Sursa foto: gds


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *