Petre Roman a contestat din nou raportul ANI

petre roman
petre roman

Deputatul PNL Petre Roman a contestat din nou raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prin care s-a constatat incompatibilitatea sa, de aceasta data la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), in situatia in care Camera Deputatilor ar trebui sa ia act luni de incetarea mandatului sau, ca urmare a ramanerii definitive a sesizarii ANI.

Plenul Camerei Deputatilor trebuie sa ia act de incetarea mandatului lui Petre Roman, dupa prezentarea in sedinta de luni a raportului Comisiei juridice pe marginea solicitarii Agentiei Nationale de Integritate.

Analiza asupra situatiei lui Roman, din Comisia juridica, va avea loc tot luni, inaintea sedintei de plen, fiind asteptat si deputatul PNL.

Acesta a depus o noua contestatie la raportul ANI prin care a fost constatat incompatibil, insa de aceasta data actiunea a fost inaintata la Curtea de Apel Bucuresti, dosarul fiind inregistrat in 16 ianuarie.

Anterior, Petre Roman a contestat raportul ANI la Tribunalul Bucuresti, instanta constatand faptul ca actiunea impotriva raportului ANI a fost depusa la o alta instanta decat cea competenta, care era Curtea de Apel Bucuresti. Mai mult, deputatul PNL nu prezentase dovada achitarii taxei de timbru.

Astfel, Tribunalul Bucuresti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizand ca deputatul nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele sau.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a inaintat Camerei Deputatilor o adresa in care solicita sa se constate incetarea mandatului deputatului Petre Roman, prezentand dovada faptului ca la Curtea de Apel Bucuresti nu a fost inregistrata vreo contestatie in termenul prevazut de lege pana la ramanerea definitiva a raportului ANI.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *