Perchezitii la Clanul Duduianu intr-un dosar de furt si talharie

perchezitii

Politistii efectueaza, luni dimineata, o serie de zece PERCHEZITII in Bucuresti si trei judete la membrii celebrului clan interlop DUDUIANU, informeaza postul B1 Tv.

Politistii din Ilfov si ai Directiei de Operatiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, efectueaza 10 perchezitii si pun in executare mandate de aducere emise pe numele unor persoane banuite de mai multe furturi din autovehicule si talharii.

La data de 28 decembrie a.c., politisti Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov efectueaza 10 perchezitii, in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Arges si Prahova, pentru documentarea activitati infractionale a membrilor unei grupari care, in perioada septembrie-decembrie a.c., ar fi savarsit mai multe furturi din autovehicule si talharii.

In fapt, cei in cauza, 10 barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani, ar fi comis mai multe furturi de bunuri transportate in autotrenuri, in timpul deplasarii, pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor si taierea prelatei vehiculului, precum si furturi din autoturisme, prin metoda inteparii anvelopei.

In cazul furturilor din autotrenuri, cei in cauza sunt banuiti ca ar fi incadrat, in trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar in mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului in autotren si ar fi sustras bunuri.

In ceea ce priveste furturile din autoturisme, acestia ar fi intepat anvelopele masinilor, profitand de incetinirea acestora, in trafic, iar cand soferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genti si alte bunuri de valoare aflate la vedere.

In anumite cazuri, pentru a-si asigura scaparea si pastrarea bunurilor sustrase, ar fi folosit acte de violenta asupra victimelor. De asemenea, pentru a-si acoperi activitatea infractionala, cei in cauza ar fi oferit diverse sume de bani politistilor, acestia refuzand mita.

Din investigatii, a reiesit ca faptele ar fi fost savarsite in special in judetul Ilfov, pe Drumul National Centura Bucurestiului, dar si in judetele Arges si Ialomita.

Cei in cauza vor fi condusi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov pentru audieri, urmand ca in functie de probatoriul administrat, sa fie prezentati magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor deconstituire de grup organizat in vederea comiterii de infractiuni, furt calificat, talharie calificata si dare de mita.

Urmarirea penala este efectuata de catre procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov.

La activitati participa politisti din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale – I.G.P.R. si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale – D.G.P.M.B..

Exemplu:

In noaptea de 20 spre 21 noiembrie a.c., persoanele banuite ar fi urmarit un autotren care transporta aparatura electronica si electrocasnica, pe ruta Chiajna-Timisoara, din care, prin modul de operare descris mai-sus, ar fi sustras 79 de laptop-uri si alte aparate electrocasnice. Prejudiciul, in valoare de 40.000 de euro, a fost recuperat.

La data de 28 octombrie a.c., pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, membrii gruparii ar fi intepat anvelopa unui autoturism, iar in momentul in care soferul remedia avaria, ar fi deposedat o femeie aflata in masina, prin violenta, de o geanta in care se aflau 3.000 de lei si 700 de euro.

Sursa foto: jurnalul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *