Pe Ghita si Ponta nu-i poate desparti nici macar DNA

VICTOR PONTA, SEBASTIAN GHITA, DOSAR NOU DNA, FUNCTIE DE CONDUCERE, PROCUROR LIVIU TUDOSE, FOST PREMIER

Tovarasia dintre fostul premier Victor Ponta si deputatul Sebastian Ghita este una de notorietate. Cei doi sunt de nedespartit fie ca este vorba de un meci de baschet, o distractie intr-un club de fite din zona Golfului sau dosarele intrumentate de procurorii DNA. Dupa ce s-au „insotit” in dosarul cumnatului Hertanu acum a venit timpul sa repete experienta si in noul dosar al deputatului Asesoft.

Un alt amanunt al acestui dosar este ca toate slugile lui Sebastian Ghita sus-puse in justitia prahoveana au fost fost deja arestate preventiv in cursul zilei de astazi.

Fostul premier Victor Ponta i-ar oferit o functie de conducere procurorului Liviu Tudose, magistratul fiind in prezent arestat preventiv pentru ca i-ar fi furnizat informatii dintr-un dosar lui Sebastian Ghita, arata procurorii DNA in referatul in care cer incuviintarea cererii de retinere si arestare preventiva a lui Ghita, informeaza Mediafax.

In document este redata o declaratie data la inceputul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, in care acesta sustine ca „in primavara anului 2014, impreuna cu Ghita Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o functie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Lupta Antifrauda sau o functie de executie in cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, in principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializata”.

Informatia a fost confirmata si de unul dintre martorii din dosar, sustin procurorii, potrivit caruia „in cursul anilor 2013-2014, in timp ce Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti instrumenta dosarul, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghita Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o intalnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc in Bucuresti, prilej cu care procurorului i s-a oferit functia de sef al Departamentului pentru Lupta Antifrauda” acesta precizand si ca „pentru a justifica desele intalniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghita Sebastian i-a propus acestuia sa devina nasul de cununie al unui apropiat de-al sau, lucru care s-a si materializat in cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent si Victor Ponta care a stat la masa cu procurorul general”, se precizeaza in documente.

Potrivit declaratiei date de Tudose, incepand cu toamna anului 2013, parlamentarul Sebastian Ghita a inceput sa il viziteze tot mai des „solicitandu-i, in mod insistent, ‘sa-l salvez pe mosu’ referindu-se la Mircea Cosma intrucat pe masura ce avansau cercetarile in respectiva cauza, era previzibil ca se va ajunge la Mircea Cosma, la acel moment fiind de notorietate faptul ca societatile agreate plateau sefului Consiliului Judetean Prahova comisioane pentru acordarea lucrarilor”, arata procurorii.

Un alt martor il descrie pe Sebastian Ghita ca fiind „persoana care hotaraste promovarea, numirea definitiva sau temporara a unor persoane agreate de acesta in functii de conducere din cadrul unor institutii descentralizate”, se mai arata in referatul citat de Mediafax.

Procurorii isi motiveaza cererea afirmand ca Ghita s-a folosit de „increderea acordata prezumat de statul roman in exercitarea cu onestitate si cinste a unei inalte demnitati publice cum este cea de parlamentar – ales al cetatenilor romani” si „a savarsit mai multe infractiuni, dovedindu-si astfel dispretul fatis fata de legi, fata de colectivitatea reprezentata in Parlament si cetatenii care l-au ales, fata de institutiile statului” arata DNA.

Procurorul sef adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, a fost arestat, vineri, pentru o perioada 30 de zile, alaturi de Constantin Ispas, fostul sef al DGA Prahova, Viorel Dosaru, fostul sef al Politiei Prahova, si de procurorul Aurelian Mihaila.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *