Papa Francisc s-a intalnit cu Porosenko si a cerut o solutie politica la conflictul din estul Ucrainei

papa francisc

Papa Francisc i-a cerut vineri presedintelui ucrainean Petro Porosenko ca, prin „angajamentul tuturor partilor implicate” in conflictul din estul Ucrainei, „sa fie privilegiate solutiile politice”.

Este prima vizita a unui presedinte ucrainean la Vatican, relateaza AFP.

Conform unui comunicat transmis de Sfantul Scaun, „intrevederea cordiala a fost consacrata in principal situatiei legate de conflictul” din estul Ucrainei.

„A fost impartasita dorinta ca, prin angajamentul tuturor partilor implicate, sa fie privilegiate solutiile politice, incepand cu deplina aplicare a acordurilor de la Minsk” din februarie 2015, se mentioneaza in comunicat.

Accesul organizatiilor umanitare in zonele de conflict, schimburile de prizonieri, urmarile economice si sociale ale tulburarilor, rolul bisericilor, in special „contributia comunitatilor de greco-catolici de rit latin la viata tarii”, au fost de asemenea discutate cu Papa Francisc, dar si cu numarul doi de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin.

La sosire, papa l-a salutat in ucraineana pe Porosenko, presedintele ucrainean venind impreuna cu sotia sa si cu o delegatie de zece persoane, conform jurnalistilor prezenti. Cand avea 12 ani, Jorge Bergoglio a ajutat la slujba un preot ucrainean la Buenos Aires, astfel ca a pastrat urme din aceasta limba.

La sfarsitul intrevederii de circa 20 de minute, papa Francisc i-a oferit presedintelui ucrainean o medalie de bronz reprezentand o ramura de maslin. Porosenko i-a oferit o statueta din sticla reprezentand un inger

 


1 Comment

  • Violeta spune:

    Cautam colaboratori pentru o activitate online, care vor sa castige progresiv comisioane cu o munca usoara si placuta de 3 ore pe zi! Se asigura training gratuit sub forma unor lectii prin email. La sfarsitul cursurilor va puteti retrage sau puteti continua. Compania ofera si scrisoare de recomandare dupa 3 luni de activitate. Solicitati „ INFO” la adresa de email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *