O judecatoare din Sinaia „s-a vandut” pentru o haina de blana

haina de blana, judecatoare, ruxandra popescu, judecatorie sinaia, spaga, marin tudorica, sef politie sinaia, dosar dna, dna ploiesti

Judecatoarea Ruxandra Popescu, magistrat in cadrul Judecatoriei Sinaia, a fost adusa, marti dimineata, cu mandat la sediul DNA Ploiesti, aceasta urmand a fi audiata de procurorii anticoruptie, transmite Agerpres. Potrivit unor surse judiciare, Ruxandra Popescu este acuzata ca ar fi dat o hotarare nelegala de care a beneficiat fostul sef al Politiei Sinaia, Marin Tudorica.

UPDATE: Judecatoarea Ruxandra Popescu este urmarita penal pentru luare de mita, anunta procurorii anticoruptie.

Acesta din urma a fost arestat preventiv in luna ianuarie, fiind acuzat de trafic de influenta si efectuarea de activitati comerciale incompatibile cu functia.

Judecatoarea Ruxandra Popescu ar fi primit o haina de blana de la Marin Tudorica, iar in schimbul acestui bun aceasta a dat o hotarare prin care Consiliul Local Sinaia a fost prejudiciat cu peste 240.000 de euro.

Surse judiciare au precizat ca prin hotararea respectiva a fost redus in mod nelegal pentru trei terenuri din statiune pretul stabilit de Consiliul Local in privinta terenurilor din zona.

Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, si omul de afaceri pe care acesta il proteja, Cristian Simion, au fost arestati preventiv pe 14 ianuarie in dosarul de coruptie instrumentat de DNA Ploiesti.  In acelasi dosar este urmarit penal, sub control judiciar, adjunctul sefului Politiei Sinaia, Ionut Rosca, acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Procurorii spun ca, incepand cu data de 18 iulie 2013, Marin Tudorica, a pretins si primit de la Cristian Simion un folos material constand in folosinta unui autoturism marca Mercedes, in baza unui contract de comodat avand ca obiect folosinta cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv. Folosinta autoturismului a fost evaluata provizoriu la suma de 49.000 euro.

„In schimbul acestui folos, inculpatul Tudorica Marin a lasat sa se creada fata de omul de afaceri ca are influenta asupra unor functionari publici si i-a promis acestuia ca, in eventualitatea unor controale privind activitatea economica a firmei sale, la nevoie, ii va determina pe functionari sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri”, se arata in comunicatul DNA din ianuarie.

Astfel, la data de 12 decembrie 2015, Tudorica, prin intermediul inculpatului Ionut Rosca, a intervenit la inspectorii antifrauda care efectuau un control la firma omului de afaceri, in scopul influentarii activitatii functionarilor respectivi.

Totodata, in cursul anului 2010, Marin Tudorica Marin, prin intermediul lui Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar in statiunea Sinaia si s-a implicat in mod direct in activitatea de vanzare a apartamentelor respective.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *