Numele lui Crin Antonescu in dosarul Chiliman: I-am dat! Ce nu-i ajunge? Da-l in….

viitor politic, fost presedinte pnl, crin antonescu, pnl, dacian ciolos, premier romania, guvern tehnocrat,

Numele fostului presedinte al Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, apare si in dosarul instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman!

Astfel, Vlad Moisescu, consilierul personal al lui Andrei Chiliman, implicat si el in acelasi dosar, spune ca i-ar fi dat lui Crin Antonescu 150.000 de euro in campania electorala. ”Ce mai vrea, nu-i ajunge?”a fost replica prinsa de procurori in stenogramele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

SEMCU ADRIAN-EMANUIL – „Nu tii minte… asa…” Zic: „Ce, ma?” Zic: „N-am…” Iti dai seama, ma, la cate cunostinte am… daca el merge si spune treaba asta, lumea il crede, zice: „Imparte asta…” Pai daca mi-a zis ca in campanie… „Da-l in p… mea si pe CRIN! Nu i-am dat 150 de mii de euro in campanie!? I-ajunge, ce p… mea!”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis cercetarea primarului Sectorului 1, ANDREI CHILIMAN, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii DNA pot contesta decizia instantei.

CHILIMAN si-a reafirmat nevinovatia in fata magistratilor, dar a mentionat ca se va intoarce la instanta pt  a vedea care este decizia instantei.

“Mi-a expirat ma duc acasa. Ma intorc la decizie. Procesul a ramas in deliberale. Mi-am sustinut declaratiile. Ma consider complet nevinovat”, a spus CHILIMAN.

Chiar daca se va decide ca va fi cercetat in continuare in arest preventiv, aceasta decizie este una executorie, dar poate fi contestata.

ANDREI CHILIMAN a fost retinut joi de procurorii DNA din Ploiesti, alaturi de VLAD MOISESCU (fost trezorier al PNL), IOANA COSTESCU (consilier personal al primarului) si ION BRAD (consilier local), pentru care procurorii cer, de asemenea, arestarea preventiva.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte ANDREI CHILIMAN, IOANA COSTESCU si ION BRAD, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

VLAD MOISESCU este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, IOANA COSTESCU si ION BRAD derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora iar ANDREI CHILIMAN garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale au fost impartiti in urmatoarele procente: 30% ANDREI CHILIMAN; 15% VLAD MOISESCU; 15% IOANA COSTESCU; 15% ION BRAD, 10% PNL — filiala Sector 1.

DNA arata ca diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Gruparea ar fi obtinut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentata de TRAIAN HORPOS si ALEXANDRU HORPOS, suma ce reprezenta 10% din platile efectuate de catre Primaria sectorului 1 catre firma, in perioada 2007 — 2014, in baza contractelor incheiate cu institutia publica.


2 Comments

 • const spune:

  > Cautam
  > colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani
  > in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă,
  > iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai
  > facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la
  > adresa de email:[email protected]
  >

 • catalin spune:

  Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *