Nicusor Constantinescu, condamnat la inchisoare cu executare

nicusor constantinescu, presedinte cj constanta, condamnare, abuz in serviciu, trei ani si jumatate, inchisoare executare, tribunal constanta

NICUSOR CONSTANTINESCU, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a fost CONDAMNAT, miercuri, de TRIBUNALUL CONSTANTA la trei ani si jumatate de INCHISOARE cu executare in dosarul subfinantarii Centrului Militar Zonal CONSTANTA in care este acuzat de ABUZ in SERVICIU in forma continuata. DECIZIA nu este DEFINITIVA si poate fi atacata cu APEL.

DNA l-a trimis in judecata in aprilie 2014 pe NICUSOR CONSTANTINESCU, sub acuzatia de ABUZ in SERVICIU in forma continuata in dosarul ce vizeaza subfinantarea centrului Militar Zonal Constanta, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca in perioada 2009 – 27 noiembrie 2013 NICUSOR CONSTANTINESCU, in mai multe randuri, nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile pe care le avea in calitate de presedinte de Consiliu Judetean.

Potrivit procurorilor, NICUSOR CONSTANTINESCU nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia si a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a acestei institutii.

Totodata, mai arata procurorii, NICUSOR CONSTANTINESCU  „a incercat de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii”.

Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in altul este judecat pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Totodata, in iunie, procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui NICUSOR CONSTANTINESCU, pentru abuz in serviciu, in dosarul privind achizitionarea elicopterului prabusit in decembrie 2014 in lacul Siutghiol din Mamaia, accident soldat cu moartea a patru persoane.

NICUSOR CONSTANTINESCU este judecat si in dosarul in care este acuzat ca a prejudiciat judetul cu opt milioane de euro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *