Neculai Ontanu si-a aflat programul de Pasti

neculai ontanu, primar sector 2, luare de mita, dna, prelungire arest preventiv, decizie iccj

Primarul suspendat al Sectorului 2, NECULAI ONTANU, ramane in AREST PREVENTIV pentru inca 30 de zile, a decis luni seara Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). ICCJ i-a respins lui NECULAI ONTANU o contestatie la decizia data de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), instanta care a admis pe 15 aprilie cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a masurii arestului preventiv pentru primarul suspendat din Sectorul 2, in dosarul in care acesta este cercetat pentru LAURE de MITA.

De asemenea, instanta a prelungit arestul preventiv si pentru avocata LOREDANA RADU si secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, TOMA SUTRU, anchetati pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, respectiv luare de mita.

Potrivit DNA, in perioada 2006 – 2007, NECULAI ONTANU a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiara a unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

Dupa emiterea titlului de proprietate, NECULAI ONTANU a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, ce a fost transferata catre avocata Loredana Radu si o alta persoana, interpusi indicati de NECULAI ONTANU.

Potrivit unor surse judiciare, terenul primit de avocata Loredana Radu ca mita pentru NECULAI ONTANU ar fi fost revandut apoi lui Gabriel Oprea. Dupa vanzarea terenului catre Gabriel Oprea, LOREDANA RADU a obtinut de la Primaria Sectorului 2 o autorizatie de constructie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a si fost ridicat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *