Mohammad Munaf, teoristul implicat in rapirea jurnalistilor romani din Irak, adus in Romania

rapire jurnalisti romani, mohammad munaf, extradare, zece ani inchisoare, klaus iohannis, administratia prezidentiala, terorist condamnat,

Mohammad Munaf, teroristul acuzat ca a orchestrat alaturi de Omar Hayssam rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, a fost adus in Romania. Anuntul a fost facut de catre presedintele Klaus Iohannis, intr-un comunicat de presa remis joi de Administratia Prezidentiala.

„Autoritatile statului roman au finalizat astazi (joi – n.red.) demersurile in cazul lui Mohammad Munaf, cetatean irakian si american, cu aducerea in tara a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani de inchisoare, pentru acte de terorism impotriva unor cetateni romani, se afla in prezent in custodia Politiei Romane.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperarii tuturor institutiilor statului roman, sub coordonarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii”, precizeaza seful statului in documentul citat.

Totodata, presedintele le-a multumit institutiilor implicate in operatiunile de aducere in tara a lui Mohammad Munaf, adaugand ca teroristul isi va ispasi pedeapsa pe teritoriul Romaniei.

„Felicit Serviciul Roman de Informatii, Ministerul Afacerilor Interne, precum si celelalte institutii din cadrul sistemului national de prevenire si combatere a terorismului, care si-au adus contributia pe dimensiunea externa, pentru ampla operatiune desfasurata in aceasta perioada, in cooperare cu parteneri interni si externi.

Efortul autoritatilor romane a facut posibil ca unul dintre principalii vinovati in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, in anul 2005, sa isi ispaseasca pedeapsa in Romania, conform sentintei judecatoresti. Reafirm inca o data sprijinul ferm al Romaniei pentru lupta impotriva terorismului”, a conchis Klaus Iohannis.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *