Miron Mitrea ramane la puscarie dupa ce i-a fost refuzata eliberarea conditionata

MIRon mitrea, eliberare conditionata respinsa, decizie definitiva, penitenciar poarta alba, tribunal constanta

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea ramane in Penitenciarul Poarta Alba, intrucat Tribunalul Constanta a respins, joi, contestatiile sale la deciziile Judecatoriei Medgidia prin care ii erau respinse cererile de eliberare conditionata, decizia fiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta s-au pronuntat, joi, asupra contestatiilor depuse de Miron Mitrea fata de doua decizii ale Judecatoriei Medgidia, instanta care ii respinsese, in doua randuri, cererile de eliberare conditionata.

Astfel, contestatiile lui Miron Mitrea au fost respinse, el urmand sa ramana in Penitenciarul Poarta Alba. De asemenea, Miron Mitrea a fost obligat de Tribunalul Constanta la plata unor cheltuieli judiciare in valoare de 300 de lei, informeaza Newsro. Decizia Tribunalului Constanta este definitiva.

Miron Mitrea a solicitat Judecatoriei Medgidia, in 10 februarie si 29 februarie, eliberarea conditionata, cererile sale fiind respinse de magistrati. El a contestat hotararile la Tribunalul Constanta, instanta care a judecat, marti, contestatiile lui Miron Mitrea, dar amanase pronuntarea pentru joi.

La termenul de marti, aparatorul lui Miron Mitrea, Adrian Midisan, spunea, in fata instantei, ca sunt indeplinite criteriile pentru eliberarea conditionata a clientului sau, intrucat Mitrea a avut un comportament corespunzator in perioada de detentie, nu a avut relatii conflictuale cu alti detinuti, a participat la activitati educationale si sportive, a muncit, primind si mai multe recompense din partea penitenciarului.

Procurorul DNA prezent la sedinta cerea respingerea contestatiilor, spunand ca Miron Mitrea nu indeplineste fractia de doua treimi din pedeapsa daca nu i se iau in considerare cele trei carti scrise in penitenciar.

„Nu se poate aprecia ca acestea ajung la standardele unei lucrari stiintifice si scopul redactarii lor a fost de a ajunge mai usor la eliberarea conditionata”, declara procurorul DNA in fata instantei.

Miron Mitrea a fost condamnat, in 13 februarie 2015, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare si plata sumei de 327.000 de lei, pentru luare de mita. In acelasi dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Jianu a fost condamnata la cinci luni de inchisoare cu executare.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef al ISC. Foloasele necuvenite au constat in efectuarea unor lucrari de constructii la casa mamei sale din Voluntari.

Miron Mitrea isi ispaseste pedeapsa in Penitenciarul Poarta Alba.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *