Ministrul de Interne a prezentat filmul capturarii fugarului Sebastian Ghita

sebastian ghita, capturare, serbia, ministrul de interne, carmen dan, film capturare ghita, urmarit international, fost deputat psd

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marti, ca informatiile privindu-l pe Sebastian Ghita au fost furnizate de partea romana. „Informatiile au fost furnizate de partea romana. Mentionez ca aceste date au fost puse la dispozitia Politiei din Serbia pe 13 aprilie dimineata. Prin aceste date am solicitat si sprijin in vederea localizarii, informeaza Mediafax.

Pe parcursul zilei a existat in continuare un schimb de date si informatii care s-a finalizat la ora 23:50 prin depistarea pe o strada din Belgrad a doi barbati, unul cu acte romanesti, celalalt prezentandu-se ca fiind cetatean sloven.

In urma acestei opriri pentru legitimare, au fost dusi la sectia de politie din Belgrad si imediat Politia a demarat procedura pentru identificarea celor doi. Din verificari a reiesit ca documentul de identitate este fals, in sensul ca numarul apartinea unui document expirat, desi cel prezentat era in termen de valabilitate”, a declarat Carmen Dan, marti seara, la Digi 24.

Ministrul de Interne a precizat ca Sebastian Ghita nu a trecut prin tarile carora li s-a multumit in comunicatul care a anuntat capturarea fostului deputat sau ca o asemenea informatie nu poate fi facuta publica: „Politia Romana a multumit autoritatilor din 11 state pentru aplicarea legii. Faptul ca Politia Romana a transmis multumiri nu inseamna ca a facut public traseul inculpatului. Aceste date nu pot fi facute publice”.

„Ceea ce s-a concretizat intr-un comunicat este, de fapt, rezultatul unei munci sustinute depuse de politistii romani. A fost necesar un interval de mai bine de 5 ore si Politia Romana si-a asumat si a certificat identitatea urmaritului. Interpol Belgrad a transmis un mesaj catre Interpol Bucuresti ca persoana respectiva a fost arestata si a mai transmis ca isi cere scuze pentru intarzierea in comunicare pe motiv ca sistemul lor a avut probleme tehnice. Imediat, politistii romani au informat instantele de judecata si Ministerul Justitiei”, a povestit ministrul de Interne, la Antena3.

Tot marti, judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au admis extradarea lui Sebastian Ghita, constatand ca sunt indeplinite conditiile legale. Incheierea va fi transmisa Ministerului Justitiei, care va cere autoritatilor din Serbia extradarea fostului deputat.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, de dimineata, ca institutia pe care o conduce asteptata documente de la instantele emitente ale mandatului de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, urmand ca imediat sa fie demarata procedura de extradare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *