Militari romani raniti in Afganistan in urma exploziei unei masini capcana

soldati romani

Trei militari romani care actioneaza in cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost raniti duminica in urma exploziei unei masini-capcana.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com de Ministerul Apararii Nationale, incidentul s-a produs in jurul orei 10:00. Militarii executau o misiune de patrulare in aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de Baza militara de la Kandahar.

In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila, in afara oricarui pericol.

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protectia Fortei „Dragonii Transilvani” si sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflati la cea de-a doua misiune in Afganistan, si caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune intr-un teatru de operatii.

Ministrul Apararii Mircea Dusa a reiterat, intr-o interventie la Antena3, ca starea celor 3 militari romani este una buna si ca nu exista motive de ingrijorare.

„In jurul orei 10:00, in timp ce patrulau la 8 km de Kandahar, au fost atacati cu o masina capcana, adica o masina a explodat. Au fost raniti trei militari romani, un locotenent, un caporal si un sergent. Au fost raniti usor, au fost dusi la spitalul din Kandahar. Sunt intr-o stare buna”, a spus ministrul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *