Mii de pachete de tigari ascunse intre haine

pachete de tigari
pachete de tigari

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit intr-un camion ce venea din Republica Moldova, aproximativ 3.000 pachete de tigari care erau ascunse printre hainele din compartimentul de marfa.

Conducatorul auto, un barbat in varsta  de 35 ani, domiciliat pe raza judetului Alba, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand un camion inmatriculat in Romania. Acesta transporta, conform documentelor, articole de imbracaminte (bluze, jachete dama) din R. Moldova pentru o societate comerciala din Marea Britanie. Pentru valorificarea unor informatii detinute pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tutun, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului.

In urma controlului efectuat, echipa comuna, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunse si nedeclarate, in compartimentul marfa, printre hainele aranjate pe umerase, mai multe colete cu tigarete, cu timbru de acciza Republica Moldova. “Potrivit prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor, in total 2.900 pachete de tigari marca “LM”, in valoare de 12.760 lei si a camionului, in vederea confiscarii si sanctionarea contraventionala a firmei de transport cu amenda in valoare de 10.000 lei.”, a precizat Alina Leonte, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.
Sursa text si foto: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *