Mihai Perifan, seful OPC Constanta, retinut pentru coruptie

sef opc constanta, mihai perifan, damu fudulea, retinere, dna, fapte coruptie

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, Mihai Perifan, si un inspector ANAF detasat la Parchetul Tribunalului Constanta au fost retinuti de DNA, dupa ce Perifan ar fi incercat sa ii dea mita unui politist, in baza unor informatii primite de la inspector.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de Directia Nationala Anticoruptie, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, Mihai Perifan, si un inspector din cadrul ANAF – Directia Generala Antifrauda, Damu Fudulea, detasat la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, au fost retinuti de procurorii DNA Constanta dupa ce au incercat sa mituiasca un politist pentru o solutie favorabila in dosarul unei rude.

Conform sursei citate, in baza unor informatii pe care le-a primit de la Damu Fudulea, inspector ANAF detasat ca specialist antifrauda fiscala la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, Mihai Perifan i-a promis, joi, unui ofiter de politie 15.000 de euro pentru ca un subordonat al acestuia sa conduca cercetarile dintr-o cauza penala pe care o instrumenta, astfel incat sa se ajunga la o solutie favorabila pentru o ruda a sa si societatile apropiate acesteia.

In aceeasi zi, el i-a dat ofiterului de politie 14.000 de euro din suma promisa, iar vineri, Mihai Perifan i-a dat acestuia si restul de 1.000 de euro, fiind prins in flagrant.

Procurorii DNA Constanta au dispus retinerea celor doi pentru 24 de ore, Mihai Perifan fiind suspectat de dare de mita, in timp ce inspectorul ANAF Damu Fudulea este cercetat pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Mihai Perifan si Damu Fudulea vor fi prezentati, sambata, unei instante a Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *