Migranti ilegali salvati de la inec de Garda de Coasta

migranti, siria, irak, pescador, tuzla, paza de coasta

Un vas pescador cu 70 de migranti ilegali, in majoritate provenind din Siria si Irak, a fost interceptata vineri noapte in apele teritoriale romanesti ale Marii Negre, in zona Capului Tuzla, de o nava a Garzii de Coasta, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Garzii de Coasta, Marius Ovidiu Niculescu, in momentul interceptarii de catre Garda de Coasta, la zece mile in larg, nava cu migranti era in pericolul de a se scufunda pe fondul unei furtuni de gradul patru pe scara Beaufort. La bord se aflau 20 de femei, sapte copii, printre care si un bebelus de cinci luni, restul fiind barbati.

‘Prima tentativa din acest an de infiltrare pe cale maritima pe coastele romanesti a unui grup masiv de migranti ilegali a fost interceptata de grupul de nave al Garzii de Coasta, prin sistemul de supraveghere SCOMAR, vineri noapte, la ora 21,30. Pescadorul cu migranti clandestini venea din Turcia si avea arborat pavilionul romanesc pentru a induce in eroare autoritatile nationale, in speranta ca astfel s-ar putea apropia cat mai mult de tarm pentru debarcarea transfugilor’, a declarat Niculescu.

Vasul pescaresc cu migranti a fost escortat in Portul Constanta, unde a acostat in siguranta, in jurul orei 2,35, unde au fost debarcati si triati pentru evaluare medicala.

Potrivit Garzii de Coasta, in ultimii doi ani au fost inregistrate zece tentative de infiltrare pe cale maritima a unor grupuri compacte de migranti ilegali provenind din Orientul Mijlociu, la bordul unor nave ce au plecat din porturi turcesti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *