Mega protest in Capitala! In Romania au iesit pe strada 300.000 de oameni

BUGET 2017, PROIECT BUGET 2017, SEDINTA GUVERN, GUVERN GRINDEANU, GUVERN ADOPTA PROIECT BUGET, proteste anti-gratiere, bucuresti, timisoara, cluj, sibiu, iasi, brasov, ploiesti, proteste de amploare,

In jur de 150.000 de oameni au iesit pe parcursul zilei de miercuri sa protesteze in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului, dupa adoptarea, in noaptea de marti spre miercuri, a Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

In punctul de varf al manifestatiei, in piata s-au aflat peste 125.000 de persoane. Pe tot parcursul zilei, protestatari au venit si au plecat din piata, existand un flux continuu. Protestul, pasnic de-a lungul zilei si pana seara tarziu, a degenerat in violente dupa ce un grup distinct a inceput sa lanseze petarde si fumigene in directia jandarmilor, in timp ce manifestantii incercau sa se delimiteze de ei, scandand „Nu suntem cu voi”, „Fara violenta” si „Nu asa”.

Jandarmeria le-a raspuns ultrasilor cu gaze lacrimogene. Dupa incidentele violente, Piata Victoriei a inceput sa se goleasca treptat. Protestul de miercuri, inceput inca de dimineata, vine dupa protestul masiv, spontan, din noaptea trecuta, cand in piata au venit 15.000 de oameni. Sunt asteptate noi proteste in zilele urmatoare.

Noi proteste au avut loc miercuri seara si in principalele orase din tara, ca urmare a adoptarii de catre Guvern a ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale. La Timisoara au iesit in strada 30.000 de persoane, la Cluj-Napoca 25.000, 20.000 la Sibiu si 15.000 la Iasi. In Brasov au iesit in strada peste 8000 de oameni, in  Constanta si Suceava, au iesit sa protestezecircca 3.000 de persoane, in timp ce la Targu Mures, Pitesti si Baia Mare, cate 2.000. La Ploiesti au protestat peste 5.000 de oameni, iar la Bistrita 4.000.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *