Marko Attila si-a dat demisia din Parlament

marko attila, dna, facebook, dosar penal, deputat udmr

Deputatul UDMR Marko Attila si-a dat demisia din Parlament, miercuri, el aflandu-se in Ungaria.

Aflat in aceasta tara din luna decembrie, Marko poate fi acum arestat, la cererea procurorilor, fara a mai fi astfel nevoie de incuviintarea colegilor sai, anunta televiziunile de stiri.

Astfel, sedinta din plenul Camerei Deputatilor in care urma sa se voteze incuviintarea cererii DNA de arestare preventiva a deputatului demisionar a fost anulata.

Comisia juridica din Camera Deputatilor a avizat pozitiv, luni, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive in cazul lui Marko Attila.

Procurorii DNA au cerut din nou saptamana trecuta Camerei sa permita arestarea preventiva a deputatului demisionar care a fugit in Ungaria, fiind a doua solicitare a anchetatorilor in acest sens.

Astfel, miercuri ar fi urmat sa se dea votul in plenul Camerei Deputatilor privind incuviintarea cererii DNA de retinere si arestare a lui Marko Attila.

DNA a cerut deputatilor, joi, sa incuviinteze arestarea preventiva a parlamentarului UDMR demisionar in dosarul ANRP, in care au mai fost arestati preventiv Horia Georgescu, fost presedinte ANI, si deputatul PNL Theodor Nicolescu. Marko Attila este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu.

Intr-un alt dosar, Camera Deputatilor a dat aviz inca din luna decembrie pentru arestarea sa preventiva. Marko Attila a plecat insa din tara cu cateva saptamani inainte, avocatul sau spunand ca acesta a ales sa traiasca in Ungaria, considerandu-se nedreptatit de justitia din Romania.

Pe 26 noiembrie 2014, Marko Attila a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiesti la 3 ani de inchisoare cu suspendare, intr-un dosar privind retrocedarea unor imobile.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *