Marian Vanghelie a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu

marian vanghelie, atac dur, victor ponta, alegeri psd, cexn psd, liviu dragnea

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 arestat preventive pentru luare de mita si abuz in serviciu, a sustinut ca semnaturile pentru alegerile europarlamentare din anul 2014 au fost stranse pentru candidatura lui Mircea Diaconu si nu pentru Elena Basescu.

Declaratia lui Marian Vanghelie a fost facuta joi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fiind confirmata de unul din avocatii primarului de la Sectorul 5 al Capitalei.

Initial, in dosarul deschis de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), omul de afaceri Marin Dumitru a declarat ca Marian Vanghelie i-a cerut, in anul 2014, sa stranga semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu la alegerile europarlamentare.

„Cu referire la alta suma platita cash, Dumitru Marin a relatat ca in anul 2012, cand fiul inculpatului si-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar in primavara anului 2014 inculpatul Marian Vanghelie  i-a cerut sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, (…) suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/semnatura”, se arata in documentele DNA.

In alta ordine de idei, Marian Vanghelie a depus la dosarul prin care cere eliberarea din arest preventiv o scrisoare din partea Patriarhului Daniel, care isi exprima aprecierea pentru sprijinul oferit de primar bisericilor din sector.

„Marturie in acest sens sunt cele 25 de contributii ale sale pentru construirea sau renovarea unor biserici si manastiri”, se arata in acest document.

Avocatul a confirmat existenta acestei scrisori prin care Patriarhul Daniel „apreciaza activitatea dl Marian Vanghelie”. Intrebat de ziaristi din ce bani au fost ajutate aceste biserici, avocatul a raspuns: „Banuiesc ca din fonduri publice”.


3 Comments

  • Doru spune:

    CEA MAI NOUA OFRTA DE LUCRU!! Peste 5000 de romani s-au convins de seriozitatea noastra.Nu este necesara experienta.Oferim curs gratuit si completde la zero.Selectam urgent dezvoltatori proiect pe piata nationala si mondiala.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva nou si de viitor.Pentru mai multe detalii trimiteti „INFO” la email: [email protected]

  • Damoc Gabriel spune:

    Îndoielile, temerile, pesimismul şi gândurile negative otrăvesc sursa vieţii. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

  • ioana spune:

    Prea mulţi dintre noi îşi petrec mai mult timp criticându-se pe sine şi criticându-i pe cei din jur decât apreciind totul în sens favorabil şi consumă mai multă energie chinuindu-se cu regrete şi remuşcări decât gândindu-se la ceea ce au făcut bine. Caută să vezi binele, nu răul. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câştige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteţi mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *