MARIAN CAPATANA ramane in AREST la DOMICILIU

MARIAN-CAPATANA-RETINUT-PREVENTIV

MARIAN CAPATANA ramane in AREST la DOMICILIU dupa ce, luni, judecatorii Curtii de Apel Constanta au respins, ca fiind nefondata, CONTESTATIA procurorilor DNA privind incalcarea de catre inculpat a conditiilor impuse de instanta. Decizia magistratilor Curtii de Apel este DEFINITIVA.

Contestatia DNA a fost formulata dupa ce, pe 10 decembrie, Tribunalul Constanta a respins solicitarea procurorilor anticoruptie de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv, in urma imaginilor filmate potrivit carora Capatana ar fi incalcat conditiile pe care trebuia sa le respecte, fiind surprins la un magazin din incinta portului.

Marian Capatana risca sa ajunga din nou in spatele gratiilor pentru ca ar fi incalcat conditiile arestului la domiciliu, dupa ce a fost filmat cand a intrat si iesit dintr-un magazin, apoi prezentandu-se la Tribunalul Constanta la procesul in care este judecat impreuna cu Mircea Basescu.

Mircea Basescu si Marian Capatana sunt judecati pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la trafic de influenta.

Pe 26 noiembrie, magistratii Curtii de Apel Constanta au dispus, pentru ambii inculpati, inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta. Cei doi au fost arestati preventiv pe 20 iunie in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice mai multe inregistrari in care Mircea Basescu recunostea ca a fi primit bani.

Potrivit DNA, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii acestuia ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

Sursa foto: ziua de constanta

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *