Mare ti-e gradina: Un candidat la primarie vrea ca falusul din cimitir sa fie obiectiv turistic

cimitirul viisoara, ploiesti, primarie ploiesti, falus, obiectiv turistic, candidat primarie ploiesti, radu popescu, mormant maria hogas

Din ciclul mare ti-e gradina Doamne va prezentam una tare de tot! Un candidat la Primaria Ploiesti are o idee nastrusnica: Radu Popescu vrea sa intre independent in cursa electorala si propune ca un monument funerar unic in Romania sa fie folosit de administratie pentru a atrage turisti.

Este vorba despre un monument in forma unui organ genital masculin, aflat in cimitirul Viisoara. Monumentul a fost construit in secolul XIX-lea, de un sot care si-a pedepsit astfel, inclusiv dupa moarte, consoarta care i-a fost infidela. Potrivit max-mediaro, monumentul ii este dedicat Mariei Hogas, sotia lui Nicolae Hogas, un nepot al cunoscutului prozator Calistrat Hogas (1847 – 1917).

Se pare ca Maria Hogas a avut mai multe aventuri. Sotul a prins-o in flagrant si a impuscat-o si pe ea, l-a ucis si pe amant. A mers cu razbunarea mai departe si i-a pus sotiei moarte la capatai… un falus.

Acum, Radu Popescu, aspirant la functia de primar, isi doreste ca monumentul sa fie obiectiv turistic.

„Daca in fiecare an un milion de turisti ar bea o cafea cu un euro in Ploiesti, am avea un plus-valoare de milion de euro. E pacat sa nu folosim in scop turistic cladiri aflate pe lista monumentelor istorice, precum Halele Centrale, dar si alte obiective unice in tara si chiar sud-estul Europei, precum Muzeul Petrolului sau Muzeul Ceasului. Si stiti ceva? De ce nu am include pe aceasta lista si controversatul monument funerar din Viisoara ridicat de un sot inselat?”, a declarat Popescu, intr-o emisiune la postul local WYL TV.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *