Maghiarii au pretentii: UDMR voteaza motiunea de cenzura daca vede textul inainte

kelemen hunor, marko attila, presedinte udmr, infractiune, URMARIT PENAL, BUDAPESTA, DOSAR MAFIA RETROCEDARILOR ILEGALE,

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune ca nu vede sansa unei motiuni de cenzura in luna martie, mentionand totodata ca Uniunea va decide daca sustine un demers de acest gen numai dupa ce vede textul documentului si dupa ce afla care va fi strategia urmatoare.

Kelemen Hunor a precizat, la RFI, ca liderii UDMR nu au avut discutii cu cei ai PNL privind motiunea de cenzura.

„Nu am avut nicio discutie despre motiunea de cenzura, nu suntem in Bucuresti in aceasta perioada, fiind vacanta parlamentara, poate in februarie, daca vor discutii, dar pana acum n-am avut nicio discutie concreta despre motiune, de fapt nu ne-am intalnit, nu am avut discutii”, a spus liderul UDMR.

Kelemen a facut observatia ca, „momentan, opozitia nu are destule voturi pentru a darama un guvern”.

„Motiunea de cenzura fiind un instrument extrem de important si in primul rand pentru a schimba Guvernul, se poate folosi si pentru o dezbatere parlamentara mai animata, dar daca nu atingi scopul, este doar un exercitiu democratic. Avem nevoie de astfel de exercitii, dar nu atingem scopul, nu exista o finalitate. Nu vad in acest moment de unde va avea opozitia, de unde se va aduna aceasta majoritate acum, in primavara. Eu nu vorbesc de perioada care vine, de toamna, de septembie, de octombrie. In acest moment, nu vad acest lucru si am mai spus ca pana cand nu cunoastem textul motiunii, pana cand nu stim ce urmeaza eventual dupa votarea motiunii de cenzura, alegeri anticipate, un nou guvern, cu ce program de guvernare, cu ce strategie, cu ce proiecte, nu ne vom pronunta si nu putem spune daca vom vota sau nu vom vota”, a mentionat el.

Kelemen Hunor a subliniat ca UDMR vrea sa vada mai intai textul motiunii de cenzura.

„Noi asteptam sa vedem textul motiunii, daca va exista, eu inca nu sunt convins ca va exista, sa vedem ce urmeaza dupa motiune, sa vedem cu ce program de guvernare, cu cine, sa vedem daca exista o majoritate. Sunt foarte-foarte multe intrebari si, foarte sincer, eu pentru martie nu vad sansa unei motiuni de cenzura, dar asta nu inseamna ca nu trebuie depusa o motiune de cenzura, ca nu avem nevoie de o dezbatere politica mai serioasa, mai profunda in Parlament”, a spus el.

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga anuntau ca doresc preluarea guvernarii prin initierea unei motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Ponta si negocierea unei majoritati in actualul Parlament, deoarece alesii nu ar vota in majoritate pentru declansarea anticipatelor.

Gorghiu spunea ca in cursul sesiunii parlamentare care va incepe la 1 februarie va fi depusa o motiune de cenzura, insa tema si data depunerii acesteia vor fi stabilite dupa ce programul de guvernare va fi finalizat.

Sursa foto: jurnalul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *