Ludovic Orban il contreaza dur pe Iohannis pe tema Codului Fiscal

ludovic orban, psd, somatie, pnl, lider pnl, sprijin politic, gabriel oprea, vicepremier,

Liberalii trebuie sa sustina in continuare masurile de RELAXARE FISCALA din CODUL FISCAL, afirma liderul grupului deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN.

„Inteleg ingrijorarile presedintelui Iohannis. Eu nu cred ca trebuie sa pedepsesti economia romaneasca, societatea romaneasca, pentru faptul ca un guvern nu este de incredere si nu prezinta garantii ca se incadreaza in tintele fiscal-bugetare stabilite si ca are capacitatea…”, a declarat LUDOVIC ORBAN, sambata seara, intr-o emisiune difuzata de B1Tv.

LUDOVIC ORBAN se situeaza astfel in contradictie cu presedintele KLAUS IOHANNIS, care a respins CODUL FISCAL de la promulgare si l-a retrimis inapoi la PARLAMENT spre reexaminare.

Presedintele KLAUS IIOHANNIS a explicat de ce a retrimis CODUL FISCAL in PARLAMENT, subliniind ca, desi Romania are nevoie de RELAXARE FISCALA, „conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta”.

„Recent, am solicitat PARLAMENTULUI reexaminarea CODULUI FISCAL. Am facut acest lucru cu motivatia prudentei si responsabilitatii in plan fiscal-bugetar. Romania are nevoie de RELAXARE FISCALA, insa conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta.

Pentru consolidarea performantelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie sa fie sustenabile. Dezvoltarea reala, calitativa, se obtine prin politici economice bine gandite, care depasesc interesele politice si rezolva problemele profunde ale economiei noastre”, si-a argumentat decizia KLAUS IOHANNIS.

Pe de alta parte, LUDOVIC ORBAN crede ca „Nu poti sa pedepsesti cetatenii pentru faptul ca guvernul nu este bun (…) ” si afirma ca sustine fara ezitare noile masuri fiscale. „Eu sustin clar si am si declarat public ca PNL trebuie sa sustina in continuare CODUL FISCAL”, a afirmat, sambata seara, LUDOVIC ORBAN.

Liderul deputatilor liberali considera si ca ROMANIA ar trebui sa negocieze cu UE un DEFICIT BUGETAR de 2%: „Eu cred ca Romania poate sa negocieze un deficit de 2%. Este un deficit care, tinand cont de cresterea economica, este un deficit sustenabil si care poate fi chiar un stimulent”, a conchis LUDOVIC ORBAN.

Sursa foto: adevarul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *