Locale 2016: Primaria Sectorului 5 disputata de 7 candidati

Campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie a inceput iar pentru Primaria Sectorului 5 au ramas in cursa 7 candidati

Campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie a inceput iar pentru Primaria Sectorului 5 au ramas in cursa 7 candidati. Printre acestia se numara si primarul suspendat al sectorului, Marian Vanghelie, cel care candideaza pentru al cincilea mandat consecutiv.

Iata care sunt cei 7 candidati:

Marian Vanghelie (PDS). Fost membru al PSD pana in anul 2014, Vanghelie este primar al sectorului din anul 2000, fiind insa suspendat din aprilie 2015, in urma arestarii sale preventive. In varsta de 48 de ani, acesta a fost presedinte al PSD Bucuresti si vicepresedinte al organizatiei nationale. In anul 2005, a fost invins de Adrian Videanu la alegerile pentru Primaria Capitalei.

Actual presedinte al Partidului Dreptatii Sociale, Vanghelie este trimis in judecata de DNA pentru 25 de infractiuni si a fost apoi si in arest preventiv si in arest la domiciliu, cateva luni. Acest lucru nu l-a impiedicat insa sa-si depuna o noua candidatura pentru functia de edil. Pentru sustinerea candidaturii sale, Vanghelie a strans circa 15.000 de semnaturi, insa tocmai listele electorale cu semnaturi au facut obiectul unor perchezitii ale DNA, iar primarul a anuntat raspicat ca nu ii mai poate fi oprita candidatura sub nicio forma si ca isi va face campanie si daca va fi arestat, de pe Facebook.

Ovidiu Raetchi (PNL). Deputatul de diaspora, in varsta de 36 de ani, a fost ales in Parlament din partea PC, trecand la liberali in luna septembrie 2014. In perioada 2002-2008 a fost consilier la Camera Deputatilor, dupa ce a absolvit SNSPA, iar intre 2008 si 2012 a condus Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Daniel Florea (PSD). In varsta de 43 de ani, deputatul se afla la primul mandat in Parlament, fiind ales intr-un colegiu din Calarasi. Este presedinte al subcomisiei pentru monitorizarea executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, din cadrul Comisiei Juridice. Avocat, judecator si fost vicepresedinte AVAS, Florea este doctorand la Universitatea Nicolae Titulescu.

Marian Dan (ALDE). Candidatul partidului lui Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin este inginer.

Bogdan Lencu (PRU). Lencu este presedinte al PRU Sector 5 si secretar executiv al PRU. Potrivit site-ului partidului, acesta este economist de profesie si are experienta bogata in investitii.

Catalin Aurel Stochita (independent). Stochita a mai candidat ca independent pentru functia de consilier local al Sectoruluiui 5 si in anul 2012. A fost consilier local al sectorului in perioada 2000-2008 si candidat PSD pentru primaria sectorului in 2004. Intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Stochita a spus ca este „cumatrul” lui Marian Vanghelie, fiica sa de 15 ani fiind fina acestuia.

Stefan Gheorghe (independent). Stefan Gheorghe este manager in stiinte economice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *