Liviu Dragnea bate in retragere! Liderul PSD accepta negocierile pe Codul Fiscal

IMAGINEA CORUPTIEI, LIVIU DRAGNEA, LIDER PSD, REPORTAJ LE MONDE, URMATOAREA LOVITURA, ANALIZA, TELEORMAN, ALEXANDRIA,

Presedintele interimar al PSD LIVIU DRAGNEA a raspuns vineri cererilor de dialog lansate de PNL si UNPR. Acesta arata disponibilitatea social-democratilor de a discuta problemele legate de CODUL FISCAL si l-a desemnat pe ministrul Finantelor EUGEN TEODOROVICI sa participe la DEZBATERILE TEHNICE propuse de UNPR si PNL.

„In ultima conferinta de presa am facut apel la intreaga clasa politica pentru trecerea la o politica axata pe problemele reale ale Romaniei, pe identificarea prioritatilor si renuntarea la politica de conflicte personale si demagogie. Constat ca primele reactii sunt incurajatoare, deja cativa actori politici semnificativi indemnand la dialog pe tema CODULUI FISCAL.

In acest sens, salut initiativa venita din partea UNPR, prin vocea Presedintelui acestei formatiuni politice, domnul GABRIEL OPREA, de realizare a unei discutii intre partidele parlamentare pe tema CODULUI FISCAL, confirmand astfel prezenta Ministrului Finantelor Publice, domnul EUGEN TEODOROVICI, din partea PSD, la aceasta actiune.

De asemenea, remarcam cu satisfactie ca PNL invita PSD si partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltarii Romaniei. Am exprimat intotdeauna necesitatea institutionalizarii dialogului politic in toate situatiile in care opozitia poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Pentru PSD, UNPR si ALDE dezbaterea celor mai importante teme ale guvernarii a fost o practica politica ce a dus la o strategie de guvernare eficienta si stabila. Temele macrostabilitatii economice a Romaniei sau functionarii si modernizarii statului s-au aflat intr-o continua dezbatere sau negociere intre trei partide care acopera un spectru ideologic foarte larg, de la stanga, trecand prin centru stanga, pana la dreapta.

Constatand existenta mai multor cereri de dialog din partea partidelor politice privind dezbaterea CODULU FISCAL, credem ca este binevenita o noua cautare a consensului dupa ce vechiul consens parlamentar pe aceasta tema, stabilit intre coalitia de guvernare si PNL s-a spulberat, indeosebi, credem noi, din cauza lipsei de comunicare intre PNL si Presedintie. Dincolo de acestea, primim cu deschidere noua cerere de dialog pe aceasta tema initiata de PNL. Astfel, vom onora si aceasta invitatie tot prin Ministrul Finantelor Publice (MFP), care va fi insotit, la ambele intalniri de o echipa de specialisti din cadrul Ministerului pentru a prezenta o refundamentare a CODULUI FISCAL pornind de la cererile Presedintelui KLAUS IOHANNIS sau a altor organizatii sau institutii care s-au pronuntat in spatiul public.

Ulterior acestor discutii cu caracter tehnic, vom avea toata disponibilitatea sa analizam posibile solutii politice in cadrul unei intalniri intre conducerile partidelor parlamentare, care sa aiba loc inainte de inceperea Sesiunii extraordinare a Parlamentului Romaniei, elementele concrete privind data, ora si locatia urmand a fi stabilite de comun acord”, transmite LIVIU DRAGNEA intr-un comunicat de presa.

LIVIU DRAGNEA insa nu arata aceeasi deschidere catre o dezbatere pe 17 august a altor teme propuse de PNL, aratand ca acestea nu sunt „teme de vacanta’. El propune in schimb ca astfel de discutii sa aiba loc din toamna, iar astfel de consultari sa aiba un caracter permanent.

„In ceea ce priveste cererea PNL de a discuta, la o data fixa, marile teme ale stabilitatii si devenirii Romaniei, consideram ca aceastea nu sunt teme de vacanta, ci merita din partea clasei politice un dialog continuu, institutionalizat. Stabilirea unor teme si prioritati pe termen lung nu se poate realiza printr-o singura intalnire, ea trebuie sa fie rezultatul unor dialoguri consistente si continue intre toate fortele politice. In interiorul coalitiei de guvernare aceasta dezbatere exista, da deja roade si ne bucuram ca si PNL vrea sa se alature acestui efort de dialog.

Consideram ca de la inceputul toamnei politice se poate stabili, de comun acord, agenda unor intalniri permanente intre toate partidele parlamentare si neparlamentare pe temele dezvoltarii economice Romaniei, functionarii statului de drept, dezvoltarii echilibrate si durabile a tarii in plan teritorial si realizarea unor strategii eficiente de eliminare a decalajelor. Credem ca este necesar dialogul si pe alte teme: modernizarea institutionala, descentralizarea administrativa eficienta, sprijinirea romanilor din Diaspora pentru pastrarea identitatii si exercitarea integrala a drepturilor conferite de cetatenia romana, realizarea unei infrastructuri adecvate si dezvoltarea agriculturii, strategii de dezvoltare a comunitatilor rurale, realizarea unui model de functionare eficienta a comunicarii si de armonizare a circuitului administrativ intre Parlament, Guvern si Presedintie, modernizarea sistemului medical si educational, politici prin care Romania sa devina un actor cu pondere mai mare in deciziile politice de la nivel european si mondial si multe altele”, mai precizeaza LIVIU DRAGNEA.

LIVIU DRAGNEA subliniaza in final ca s-a consultat si cu premierul VICTOR PONTA privind aceste propuneri.

„Precizez ca pentru realizarea acestor propuneri m-am consultat cu Premierul Victor Ponta si cu partenerii nostri de guvernare. Suntem deschisi la institutionalizarea unui asemenea dialog si asteptam PNL, dar si alte partide, sa se alature acestui efort de reflectie la care deocamdata participa doar PSD, UNPR si ALDE”, a conchis LIVIU DRAGNEA.

Sursa foto: adevarul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *