Liga Alesilor Locali PNL are loc la Poiana Brasov. Rezolutiile ce vor fi adoptate

ECHIPA GUVERN NOU, DACIAN CIOLOS, LIDERI PNL, TEODOR ATANASIU, PREMIER DESEMNAT, ANUNT ECHIPA,

LIGA ALESILOR LOCALI (LAL) PNL. Peste 1000 de alesi locali liberali s-au reunit sambata la Poiana Brasov, incepand cu ora 11.00, la Poiana Brasov, in prezenta copresedintilor ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA.

PNL va adopta sambata la liga alesilor locali o rezolutie privind alegerile locale. Acestia promit ca vor schimba legislatia pentru ca primarii sa fie alesi din doua tururi ‘de indata’ ce vor avea majoritatea parlamentara.

„PNL reafirma sustinerea pentru alegerea primarilor in 2 tururi de scrutin. Majoritatea a dat dovada de un profund dispret pentru procesele democratice si PNL se angajeaza sa reintroduca alegerea in doua tururi de indata ce va avea majoritatea parlamentara”, a declarat Mihai Voicu, presedintele Comisie de Cod electoral.

Noua lege a alegerilor locale abia a fost modificata si promulgata in sesiunea parlamentara trecuta.

Acestia urmeaza sa adopte cinci rezolutii pe diverse teme, precum uniformizarea legislatiei privind regimul incompatibilitatilor, legile electorale, bune practici in administratia publica locala, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, legea achizitiilor publice sau descentralizarea administrativa si financiara.

Ulterior, cei doi copresedinti se vor adresa alesilor locali. Alesii locali au luat parte la cinci ateliere de lucru pe aceste teme vineri seara. In cadrul lucrarilor se prezinta, pe rand, rezolutiile ce sunt adoptate.

CODUL de INTEGRITATE – reunificarea legislatiei privind incompatibilitati si conflict de interese

„PNL considera ca este o datorie a intregii clase politice fata de cetatenii care ii aleg sa adopte un cod de integritate pentru functiile publice. PNL considera ca adoptarea unui Cod de Integritate pentru Functiile Publice este necesara pentru incurajarea integritatii si preventirea coruptiei, un cod general, care sa se refere la toate functiile publice – elective sau numite, locale sau nationale care sa priveasca si regimul conflictelor de interese si se refera la indeplinirea cu integritate a unei functii publice” se arata in textul rezolutiei.

In aceasta rezolutie, PNL subliniaza ca exista 275 de acte normative cu privire la reigmul incompatibilitatilor si conflictelor de interese, din care 89 de legi, 42 de ordonante si 144 hotarari de guvern. Codul de Integritate ar urmsa sa simplifici si sa unifici toate legilatia.

„CODUL de INTEGRITATE pentru Functiile Publice nu va restrange incompatibilitatile si nici sanctiunile in vigoare” asigura PNL in textul rezolutiei.

Legile electorale – PNL vrea alegeri locale in doua tururi de scrutin

Deputatul Mihai Voicu, presedintele Comisiei speciale de cod electoral din Parlament, a prezentat salii rezolutia legata de legile electorale.

Fragmente din acest text:

„Partidul National Liberal (PNL) isi reafirma sustinerea pentru modalitatea de alegere a primarilor prin vot direct de catre cetateni, in doua tururi de scrutin. Am sustinut aceasta modificare a legii in cursul dezbaterilor parlamentare insa majoritatea PSD-UNPR-ALDE a dat dovada de un profund dispret fata de pricipiile democratice si a respins propunerea PNL.

Vom sustine in continuare acest principiu si, mai mult decat atat, PNL se angajeaza sa reintroduca alegerea primarilor in doua tururi de scrutin deindata de va avea o majoritate parlamentara.

Partidul National Liberal (PNL) constata, inca o data, ca PSD ii considera dusmani pe compatriotii nostri din diaspora. Tergiversarea legii votului prin corespondenta sau intentia de a le introduce o serie de taxe sunt exemple concrete ce vin sa releve comportamentul PSD. Majoritatea parlamentara controlata de acest partid a impiedicat o justa reprezentare parlamentara a diasporei prin respingerea amandamentului PNL prin care circumscriptia electorala a romanilor cu domiciliul sau resedinta in strainatate ar fi urmat sa fie reprezentata de 8 deputati si 4 senatori.

PNL a depus un nou proiect de lege cu privire la dublarea numarului de parlamentari pentru diaspora si ne exprimam speranta ca toate fortele politice parlamentare vor da dovada de ratiune si vor vota noua propunere a liberalilor.”

Sursa foto: realitatea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *