Laura Codruta Kovesi despre dosarul lui Sorin Oprescu

DNA, RECURS INTERESUL LEGII, PARCHET GENERAL, RECUPERARE PREJUDICIU, CONDAMNATI, ELIBERARE CONDITIONATA, LAURA CODRUTA KOVESI

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), LAURA CODRUTA KOVESI, a declarat, joi seara, ca in dosarul in care este cercetat SORIN OPRESCU URMARIREA PENALA pentru anumite infractiuni va fi finalizata cat de repede, precizand ca este o cauza in care sunt fapte clasice de CORUPTIE.

„Din punct de vedere al Directiei Nationale Anticoruptie, nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care sa nu poata fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar in care sunt fapte clasice de coruptie.

Procurorul de caz are suficienta experienta in a investiga acest gen de infractiuni. Cred ca URMARIREA PENALA pentru anumite infractiuni va fi finalizata cat de repede, in functie de cum poate fi administrat probatoriul”, a spus LAURA CODRUTA KOVESI, in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, referitor la dosarul in care este cercetat SORIN OPRESCU.

Procurorul sef al DNA a precizat ca persoana de la care SORIN OPRESCU a primit cei 25.000 de euro MITA are calitate de suspect in acest caz si nu a scapat de ancheta, asa cum s-a vehiculat in presa.

„Are si ea calitate de suspect. S-a dispus masura preventiva fata de ea. Este in arest la domiciliu. Deci nu a fost asa cum s-a speculat in presa, ca o persoana care a facut un denunt a si scapat. Nu a scapat. A colaborat cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a beneficia de prevederile legale care ii dau acest drept de a-si reduce pedeapsa in cazul in care colaboreaza, dar este suspect in aceasta activitate.

URMARIREA PENALA s-a desfasurat relativ repede, din martie, pana la momentul la care s-a intervenit si s-a dispus aceasta masura preventiva”, a adaugat LAURA CODRUTA KOVESI.

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a fost ARESTAT PREVENTIV in data de 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de LUARE de MITA.

Tribunalul Bucuresti decide vineri daca va admite cererea lui SORIN OPRESCU de inlocuire a ARESTULUI PREVENTIV cu CONTROLUL JUDICIAR sau cu AREST la DOMICILIU.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *