Klaus Iohannis participa la Summit-ul Uniunea Europeana – Turcia

romania, klaus iohannis, macrostabilitate economica, investitori straini, presedinte romania

Presedintele Klaus Iohannis participa duminica la Summit-ul Uniunea Europeana (UE) – Turcia, care se va desfasura la Bruxelles.

Summit-ul de la Bruxelles are ca obiectiv consolidarea relatiilor pe multiple planuri dintre Uniunea Europeana si Turcia, arata un comunicat transmis de catre Administratia Prezidentiala.

Vor fi dezbatute cu prioritate aspecte legate de domeniul migratiei, unde Turcia joaca un rol foarte important in controlul fluxurilor migratorii catre Uniune. Vor mai fi abordate teme legate de procesul de negociere a aderarii Turciei la Uniunea Europeana, precum si procesul de liberalizare a regimului de vize al Uniunii pentru cetatenii turci, mentioneaza comunicatul Presedintiei.

Potrivit sursei citate, seful statului va participa luni, 30 noiembrie, si la cea de-a XXI-a Conferinta a Partilor (COP 21) la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, care va avea loc la Paris.

La deschiderea Conferintei Partilor (COP 21) la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice vor lua parte sefi de stat si guvern din peste 145 de tari.

Miza principala a conferintei, care se va desfasura la Paris, in perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, o reprezinta adoptarea unui nou acord international in domeniul schimbarilor climatice, care sa fie obligatoriu din punct de vedere juridic si aplicabil tuturor statelor incepand cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord international in domeniul schimbarilor climatice ar urma sa incorporeze un set de reguli ambitioase si obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de sera si sa fie in linie cu ultimele descoperiri stiintifice si tehnologice, mai evidentiaza comunicatul mentionat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *