Klaus Iohannis il primeste la Cotroceni pe Hans G. Klemm

klaus iohannis, administratia prezidentiala, presedinte romania, hans g klemm, ambasador sua romania

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis il va primi luni, la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, Hans G. Klemm, cu ocazia prezentarii scrisorii de acreditare, informeaza Administratia Prezidentiala.

Astfel, potrivit programului anuntat pe site-ul Presedintiei, luni, la ora 18.00, va avea loc „primirea, cu ocazia prezentarii scrisorii de acreditare, a domnului Hans G. Klemm, ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii in Romania”.

Hans G. Klemm a depus juramantul in calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, miercuri, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Departamentului de Stat al SUA, in prezenta secretarului de Stat american John Kerry si a ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Maior.

Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador in Romania, el fiind confirmat in functie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans G. Klemm, diplomat de cariera, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Sursa foto: washington post


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *