Klaus Iohannis este asaltat de cereri de gratiere

INCREDERE, KLAUS IOHANNIS, DREAPTA, STANGA, VICTOR PONTA, TRAIAN BASESCU, SONDAJ OPINIE, ANALIZA COMPARATIVA, CSCI

Odata cu functia de sef de stat, Klaus Iohannis a preluat de la fostul presedinte Traian Basescu si un morman de sute de cereri de gratiere ale unor condamnati la inchisoare. In plus, de cand a ajuns la Cotroceni, Iohannis a primit si el alte 25 de cereri complete de gratiere.

Printre noile solicitari de gratiere sosite in mandatul lui Iohannis nu se afla niciun politician condamnat, transmite Romania TV. Cele 25 de cereri sunt complete, au toate documentele prevazute de lege. Dintre acestea 23 au fost trimise la Ministerul Justitiei pentru avizare. Procedura prevede ca, avand acest aviz, solicitarile de gratiere se intorc la Cotroceni, iar presedintele decide pe cine si daca va gratia, opinia ministerului nefiind insa obligatorie pentru presedinte.

Sotul Monicai Iacob Ridzi a spus saptamana aceasta ca are in vedere formularea unei cereri de gratiere pentru fostul ministru, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, care se confrunta cu grave probleme de sanatate.

Problema in acest caz este ca presedintele Iohannis s-ar putea sa nu o accepte, daca ar fi sa judecam dupa spusele sale din campania electorala. „Nu voi accepta sub nicio forma ca politicienii sa isi subordoneze justitia sub orice forma. Pe timpul mandatului meu nu voi gratia niciun politician condamnat pentru fapte de coruptie”, a declarat Klaus Iohannis inainte de prezidentiale.

Pe de alta parte, printre cererile de gratiere lasate mostenire de Traian Basescu, peste 600 de astfel de dosare, se afla si cateva pe numele unor persoane cunoscute. La Cotroceni a ajuns in mandatul fostului sef de stat o cerere de gratiere de la familia fostului patron de la Gloria Bistrita, Jean Padureanu, condamnat la 3 ani si patru luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor, care este insa grav bolnav.

Celebrul nutritionist Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de inchisoare in dosarul ICA (in care este condamnat si Dan Voiculescu), a facut si el cerere de gratiere prin intermediul fiicei sale. Alte solicitari de gratiere aflate de ceva vreme in sertarele de la Cotroceni au venit de la teroristul de la Jean Monnet, condamnat la 18 ani de inchisoare, avocatul Camatarilor, Mihai Costea, condamnat la 13 ani, dar si de la persoane condamnate inclusiv pentru crima, mai arata sursa citata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *